Arınç'tan Bir'e 'balans ayarı' mesajı

Bugün 3 Kasım 2020. AK Parti'nin tek başına iktidara gelişinin 18. yıl dönümü. Bu aynı zamanda bin yıl sürecek denen 28 Şubat'ın karanlık günlerine milletin verdiği tokat gibi bir cevaptı. Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, 3 Kasım'ın yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda 28 Şubat'ın kudretli ismi Çevik Bir'in "Demokrasiye balans ayarı yaptık" sözünü hatırlatarak, “Demokrasilerde balans ayarı seçim ve sandıkla olur. Aziz milletimiz balans ayarını vesayete karşı sandıkta gerçekleştirdi.” dedi.

2001 yılında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Türk halkının büyük teveccühü ile tek başına iktidara geldi. O günden bu yana da yani tam 18 yıldır Türkiye'yi yönetmeyen devam ediyor.

AK Parti'nin tek başına iktidara gelişinin 18. yıl dönümünde partinin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. 

Arınç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Şubat döneminin Genelkurmay 2. Başkanı olan emekli Orgeneral Çevik Bir'e göndermede bulundu. 

Bülent Arınç, 18 yıl önce 3 Kasım 2002’de Manisa’da seçim zaferini kutlamasında Çevik Bir’e, ”Demokrasilerde balans ayarı, seçim ve sandıklar olur.” sözleri ile yanıt vermişti.

Arınç, 18. yıl dönümü dolayısı ile yaptığı paylaşımda bu sözünü hatırlatarak şu mesajı paylaştı:

“Bundan 18 yıl önce 3 Kasım’da seçim bölgem Manisa’da idim. Zaferimizi kutlarken hissiyatımı soran gazetecilere 28 Şubat zulmünü millete reva gören çevik bir adamın sözüne atıfla “Demokrasilerde balans ayarı seçim ve sandıkla olur. Aziz milletimiz balans ayarını vesayete karşı sandıkta gerçekleştirdi.” demiştim. O gün nasıl milletimize inanmış ve güvenmiş isek bugün de aynı inanç ile yolumuza devam ediyoruz. Bu kutlu yürüyüşte hep birlikte daha nice yıllara…” 

BİR 28 ŞUBAT'I MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN SÖYLEMİŞTİ

Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, postmodern olarak nitelendirilen darbe sonrasında “Sincan’da demokrasiye balans ayarı yaptık.” ifadeleri ile 28 Şubat'ı meşrulaştırmaya çalışmıştı.

Arınç'tan Bir'e 'balans ayarı' mesajı ile ilgili etiketler Bülent Arınç AK Parti 28 Şubat 3 Kasım çevik bir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.