Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in telefon görüşmeleri

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in FETÖ'nün tepe yöneticileri ile yüzlerce görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) üyeliğinden yargılanan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter beraat etti.

15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Arınç'ın damadı Yeter, mahkemede, FETÖ'nün darbe girişimine karşı sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğunu ifade etmişti.

Yeter, "Benim bu yapıyla hiçbir şekilde ilişkim olmamıştır. Dosyaya sunduğum sosyal medya paylaşımları da bunu kanıtlamaktadır. Vatanını, milletini ve bayrağını seven biriyim, beraatimi talep ediyorum." şeklinde savunma yapmıştı.

Ancak, FETÖ’nün sivil toplum örgütlenmelerinde aktif rol alan Yeter'in, örgütün tepe yöneticileri ile çok yakın ilişkiler kurduğu biliniyor.

Ekrem Yeter'in yargılandığı davanın iddianamesinde yer alan bir belge, Arınç'ın damadı ile FETÖ arasındaki ilişkinin boyutunu gözler önüne serecek mahiyette.

Bu belgede, Yeter'in örgütün üst düzey isimleri ile yaptığı görüşmeler listelenmişti.

"Tepe Yönetici" olarak kategorize edilen FETÖ Ankara İl 'İmamı' Cemil Koca, eski Fatih Üniversitesi Rektörü firari Şerif Ali Tekalan, örgütün Uzakdoğu 'imamı' Hüseyin Kara, Fetullah Gülen'in iş dünyasındaki prensi Akın İpek, FETÖ'nün Güneydoğu bölge 'imamı' Bahattin Karataş, Tuncay Delibaşı ve FETÖ'nün Alevilerden sorumlu 'imamı' Süleyman Uysal gibi önce gelen örgüt üyeleri ile yoğun telefon görüşmeleri yaptığı ortaya çıkmıştı.

Ekrem Yeter'in en çok konuşmayı da 776 arama ile terörist başı Fetullah Gülen'in doktoru olan Tuncay Delibaşı ile gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in telefon görüşmeleri

 

Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in telefon görüşmeleri ile ilgili etiketler FETÖ Fetullah Gülen Bülent Arınç Akın İpek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.