Arınç: Biz adalet istiyoruz onlar...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk TV'de katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen Yargı Reformu'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hakimleri karar verirken yanlış yaptığını belirttikten sonra, "Ben, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı adaletten yanayız. Biz adil yargılama istiyoruz." dedi. Sonra da hakimlere "Yakın gelecekte onlar zarar görür" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un hazırlayıp yönettiği programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen yargı reformuna ilişkin soruya cevap veren Arınç, "Cumhurbaşkanımız her inançlı insan gibi adalete çok düşkün. Kavala davasında adalet yargılamayla tecelli edecek. Yargılamada delillere bakılmalı, görüşmelere değil. Ben, Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanı adaletten yanayız. Biz adil yargılama istiyoruz. Hakimler ellerindeki hukuk kitabına bakmalı. Eğer buna uymazlarsa onlara yakın geçmişi hatırlatma isterim. Ergenekon'da da böyleydi. Şimdi bakın o günün hakim ve savcıları şimdi nerede" ifadelerini kullandı.

Bu bağlamda Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın durumlarına dikkat çekip tahliye edilmeleri gerektiğini belirten Arınç şunları söyledi:

"Selahattin Demirtaş’ı tanımak ve yargılamak için, onun yazdığı çok güzel bir hikâye kitabı var. Ne olur Demirtaş'ın yazdığı Devran kitabını alın okuyun. Belki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama Kürtlerin yaşadığı şeylerle ilgili çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlum halkı Kürtlerdir..

Kavala hakkındaki iddialar, yeni iddianame haline geldi. Adam 2017'den beri, 3,5 yıldır tutuklu. Bazı iddianameleri getiriyorlar, ben okudum. Onun halen tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım."

Deniz Zeyrek'in bugün Türkiye'de ifade özgürlüğü var mı? şeklindeki sorusu üzerine Arınç, "Bugün ifade özgürlü hastalıklıdır sorunludur" cevabını verdi. 

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.