Arif Şentürk kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli?

Rumeli türküleriyle tanınan Arif Şentürk yoğun bakıma alındı. Usta sanatçının acı haberini ses sanatçısı ve yazar Onur Akay verdi. Peki, Arif Şentürk kimdir?

Deryalar, Ramize ve Safiye gibi Rumeli türküleriyle tanınan ünlü sanatçı Arif Şentürk’ten hayranlarına kötü haber geldi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Şentürk’ün yoğun bakıma alındığını söyledi.

Arif Şentürk Kimdir?

1941 yılında Makedonya’da dünyaya gelen Arif Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada bulunan bir Türk okulunda tamamladıktan sonra, 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti.

Arif Şentürk kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli?

Önce Kırklareli’ye yerleşen aile, daha sonra İstanbul’un Zeytinburnu semtine taşınma kararı aldı. Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimi alan Şentürk, 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı’nda başarılı olduktan sonra Nida Tüfekçi tarafından destek gördü.

Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Arif Şentürk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazandı.

 

Arif Şentürk kimdir? Kaç yaşında, aslen nereli? ile ilgili etiketler Arif Şentürk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.