ARFF memuru nedir? Ne iş yapar?

ARFF memuru nedir? Ne iş yapar? Lisans mezunlarının KPSS ile girebiliceği Devlet Hava Meydanları İşletmelerine Apron memuru ve ARFF memuru alımı yapılacak. ARFF memuru nedir? Ne iş yapar?

ARFF memuru nedir? Ne iş yapar? KPSS tercihlerinin başlaması ile birlikte alım yapan bölümler araştırılıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmelerine Apron memuru ve ARFF memuru alımı yapıcak. Genel olarak itfaiyeci olarak da bilinse itfaiyecilikten bazı farkları bulunmaktadır. Peki ARFF memuru nedir? Ne iş yapar?

ARFF MEMURU NEDİR?

ARFF memurları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarına göre eğim alırlar. Havadaki ve yerdeki uçaklarda meydana gelebilecek kaza-kırım ve acil durumlara müdahale etmekle görevlidirler.Günün 24 saatinde hafta sonu ve bayram tatili gözetmeksizin sürekli vardiyalı olarak çalışırlar. ARFF memurları, hem personel yasaları hem de Uluslararası Sivil Havacılıkla ilgili mevzuat açısından birçok vasıflarla donatılmak zorundadır. Üyesi bulundukları Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından belirli periyotlarla “uçuş güvenliği” açısından denetlenmektedir.Bu denetlemede esas alınan yegane kriter havalimanlarının uçuş güvenliği açısından uluslararası standartlara uygunluğudur. Uçuş güvenliğinin olmazsa olmaz koşullarından biri de ARFF teşkilanın yeterliliğidir.

ARF MEMURLARI NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Son günlerde adından sıkça söz ettiren meslek grupları arasına girmeyi başarmış ARFF memurları, ortalama olarak 5000-5500 TL civarında maaş almaktadırlar. Üstelik bu mesleği icra edenler için havacılık tazminatı ödemesi de yapılmaktadır. Bazı memurların ek ödemelerle birlikte maaşları 6000 TL’den daha fazla olabilmektedir.

ARFF memuru nedir? Ne iş yapar? ile ilgili etiketler KPSS ARFF memuru ARFF nedir iş alımı tercih
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.