Arefe günü tatil mi? 19 Temmuz arefe günü tam gün mü, yarım gün mü tatil?

Kurban Bayramı tatil süresinin açıklanmasından sonra 19 Temmuz arefe günü tatil mi sorusu gündemde. Kurban Bayramı tatil takvimini merak eden vatandaşlar da arefe günü tam gün mü, yarım gün mü tatil sorusu da merak edilmekte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı hemen sonrasında milyonların beklediği Kurban Bayramı tatil süresi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Vatandaşlar bu açıklama akabinde 2021 Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu sorusunun cevabını da öğrenmiş oldu.

Vatandaşlar ayrıca Kurban Bayramı arefe gününde tam gün mü yoksa yarım gün tatil olduğu konusunda araştırmalarını iyice yoğunlaştırdı. 19 Temmuz 2021 Arefe günü konusunda resmi tatil düşüncesine sahip olanlar bu konunun detayları hakkında bilgi sahibi olmak istesi.

19 Temmuz 2021 Arefe Günü Resmi Tatil Mi?

Arefe günü, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Kanunu çerçevesinde yarım gün olarak kabul edilmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında, “Kabine toplantımızda yaptığımız istişarede, pazartesi günkü yarım günü, idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Böylece vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyor. 15 Temmuz’u zaten FETÖ terör hareketi sebebiyle tatil olarak ilan etmiştik. O gün itibarıyla başlıyoruz ve süreç bu şekilde devam ederken 16’sında herkes mesaisinde olabilecek. Bu kararın gerek bulundukları yerde kurbanlarını kesebilecek, gerek memleketlerine ziyarete gidecek, gerekse bu süreyi tatil için kullanacak vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Buna göre; 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü idari tatil olduğundan özel sektörde çalışanlar duruma göre izinli sayılacak.

 

Arefe günü tatil mi? 19 Temmuz arefe günü tam gün mü, yarım gün mü tatil? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı arefe günü resmi tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.