Arefe günü tatil mi? Yarım gün mü? Tam gün mü?

Ramazan Bayramı gelirken vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Okullarında tatile grimesiyle memurlar arefe günü tatil mi diye merak ediyor. Özel sektörde çalışanlarda bayram tatiline arefe gününü de eklemek istiyorlar. Peki Arefe günü tatil mi? Arefe günü memurlara tatil mi? İşte detaylar...

Arefe günü tatil mi? Ramazan ayının bitmesiyle çalışanları ramazan bayramı heyecanı sarmaya başladı. Kamu ve özel sektör çalışanları bayram tatilinden istifade edip ufak bir tatile kaçmanın planlarını yapıyor. Vatandaşların aklına takılan sorulardan birisi ise arefe günü tatil mi? Memurlar ve özel sektör çalışanları arefe günü bayram tatiline ekleyerek tatili birgün daha uzatmanın peşinde. Peki Arefe günü memurlara tatil mi? Arefe günü tam gün mü yarım gün mü? 14 Haziran Perşembe günü tatil mi? İşte detaylar...

Arefe günü tatil mi? Yarım gün mü? Tam gün mü?


AREFE GÜNÜ TATİL Mİ?

Ramazan bayramnının yaklaşmasıyla bütün çalışanlar bayram tatili planları yapmaya başladı. Vatandaşlar Arefe günü de bayram tatiline ek mi sorusuna cevap arıyor. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre Arefe günü dahil toplamda 3,5 gün sürmektedir. Arefe günü, Resmi Gazete'deki bilgiye göre yarım gün olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00'dan sonra tatil başlayacaktır.

Arefe günü tatil mi? Yarım gün mü? Tam gün mü? - Resim : 2

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu sene Ramazan Bayramı arefesi 14 Haziran perşembe gününe denk geliyor. Ramazan Bayramının birinci günü 15 Haziran cuma ikinci günü 16 Haziran cumartesi üçüncü günü 17 Haziran pazar gününe denk geliyor.

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

15 Haziran 2018 Cuma Ramazan Bayramının 1.Günüdür

İstanbul'da Bayram Namazı : 06:17

Ankara'da Bayram Namazı : 06:04

İzmir'de Bayram Namazı : 06:31

Gaziantep'te Bayram Namazı: 05:53

Edirne'de Bayram Namazı : 06:25

BAKANLAR KURULU İDARİ TATİL İÇİN KARARINI VERDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı alma gereği duymamıştır" dedi.

2018 YILININ RESMİ TATİL GÜNLERİ

01 OCAK 2018 PAZARTESİ - YILBAŞI

23 NİSAN 2018 PAZARTESİ - ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

01 MAYIS 2018 SALI - EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

19 MAYIS 2018 CUMARTESİ - ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

14 HAZİRAN 2018 PERŞEMBE - RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ

15 HAZİRAN 2018 CUMA - RAMAZAN BAYRAMI 1 GÜN

16 HAZİRAN 2018 CUMARTESİ - RAMAZAN BAYRAMI 2 GÜN

17 HAZİRAN 2018 PAZAR - RAMAZAN BAYRAMI 3 GÜN

15 TEMMUZ 2018 PAZAR - 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

20 AĞUSTOS 2018 PAZARTESİ - KURBAN BAYRAMI AREFESİ

21 AĞUSTOS 2018 SALI - KURBAN BAYRAMI 1. GÜN

22 AĞUSTOS 2018 ÇARŞAMBA - KURBAN BAYRAMI 2. GÜN

23 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE - KURBAN BAYRAMI 3. GÜN

24 AĞUSTOS 2018 CUMA - KURBAN BAYRAMI 4. GÜN

30 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE - ZAFER BAYRAMI

29 EKİM 2018 - CUMHURİYET BAYRAMI

AREFE GÜNÜ NEDİR?

Arife (Arapça: يوم عرفة), herhangi bir dinî bayramdan önceki gün. Arife günü aslen hicrî kâmerî Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu gün Kurban Bayramı'ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. Ancak zamanla Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanı sıra herhangi bir şeyden önceki gün anlamında da kullanılır.

AREFE GÜNÜ NELER YAPILMALIDIR?

1. Arefe günü sabah namazının farzından sonra teşrik tekbirleri getirilir.Teşrik tekbiri “Allâhüekber, Allâhüekber, Lâilâhe illallâhü vallâhüekber, Allâhüekber ve lillâhi’l-hamd” demektir.Arefe günü sabah namazından başlayıp, Bayramın 4. günü ikindi namazına kadar 23 vakitte, farz namazlardan sonra teşrik tekbiri getirmek vâciptir.

14 Haziran arefe, günü idari tatil olacak mı? Arefe günü idari tatil mi? 14 Haziran Perşembe, tatil olacak mı?14 Haziran arefe günü idari tatil mi olacak? Arefe yarım mı tam gün mü idari tatil olacak? Memurlar izinli mi? Arefe günü idari tatil olup olmayacağı son günlerde tatil planlarına son şeklini vermek isteyen vatandaşların sorguladığı konu oldu. 14 Haziran Perşembe gününün arefe günü ve yarım gün olması dolayısıyla idari tatil konusunda sorgulamalarına başlayan birçok vatandaş, 14 Haziran tatil mi olacak sorusuna yanıt arıyor. Arefe günü, Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre yarım gün olarak idrak edilmektedir.14 Haziran Perşembe gününün arefe günü olması dolayısıyla kamu kurumlarında idari tatil olup olmayacağı merak konusu oldu. 2018 yılında Ramazan Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle Arefe günü resmi tatil olup olmayacağı araştırılıyor.

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.