Arefe günü kılınan Mahsus namazı nedir? Kaç rekattır? Mahsus namazı nasıl kılınır?

Arefe günü hangi namaz kılınır sorusuna yanıt arayanlar mahsus namazı ile karşılaşıyor. Mübarek Ramazan ayının bitmesine 2 gün kaldı. İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s), Arefe gününün ibadet ve namazla geçirilmesini tavsiye etmiştir. Peki arefe namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

Arefe günü kılınan mahsus namazı kaç rekat kılınır? Peygamber Efendimizin arefe gününün önemini anlatan birçok hadisi vardır. Arefe günü tıpkı cuma günü gibi faziletli bir gündür. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılandır. Peki arefe gününün namazı mahsus namazı kaç rekattır, nasıl kılınır?

AREFE GÜNÜ NAMAZI MAHSUS NAMAZI!

Mahsus namazı açık alanda göğün altında kılınmalıdır. Hz. Ali'nin namazı olarak da bilinir.  Zeval vakti olduğunda göğün altına çıkmalı (yani açık alanda olmalı) öğlen ve ikindi namazlarını ruku ve secdesini güzel bir şekilde yaparak kılmalı. Namazları bittikten sonra iki rekat namaz kılmalı. Namazın birinci rekatında Fatiha Suresinden sonra ihlas suresini, ikinci rekatta Fatiha Suresinden sonra Kafirun Suresi okunmalıdır.

Bu namazın ardından 4 rekat namaz kılmalıdır. Namaz iki rekat iki rekat kılınmalıdır. Her rekatta Fatiha suresinden sonra 50 kere ihlas suresini okumalıdır. 

PEYGAMBER EFENDİMİZİN OKUDUĞU DUA

Resulullah (s.a.v) Arife günü şu duayı okurdu: Allâhümmec'al fî kalbî nûran ve fî basarî nûran ve fî sem'î nûran ve 'an yemînî nûran ve 'an yesârî nûran ve fevkî nûran ve tahtî nûran ve emâmî nûran ve halfî nûran vec'al lî nûran.

Ve fî rivâyetin: 'Asabî ve lahmî ve demî ve şa'rî ve beşerî kâne yekûlü fî du'âihî

Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır

 

 

Arefe günü kılınan Mahsus namazı nedir? Kaç rekattır? Mahsus namazı nasıl kılınır? ile ilgili etiketler arefe arefe günü namazı mahsus namazı kaç rekat mahsus namazı nasıl kılınır
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.