Arefe günü 1000 İhlas suresi nasıl okunur?

Arefe günü 1000 İhlas suresi nasıl okunur? Arefe günü 1000 İhlas suresinin nasıl okunacağı Müslüman tarafından araştırılmaya başlandı. Kurban Bayramı’nın öncesinde kutlanan Arefe gününde Müslümanların mutlaka İhlas suresini 1000 kere okumaları gerekmektedir. İşte Arefe günü okunacak 1000 İhlas suresi…

Arefe günü 1000 İhlas suresi okumak oldukça faziletlidir. Kurban Bayramı’nda hemen önce kutlanan Arefe gününde Müslümanlar şimdiden ibadetlerine başladı. Bugünde yapılacak olan ibadetler de ön plana çıkmaya başladı. İşte Arefe günü 1000 İhlas suresi okumanın faziletleri…

AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS SURESİ NASIL OKUNUR?

Bayramdan bir önceki gün olan arefe günü 1000 İhlas suresi okumanın oldukça büyük faziletleri vardır.

Arefe günü Bin İhlâs okurken, ihtiyaç hâlinde, arada konuştuktan veya başka bir iş yaptıktan sonra devam etmenin bir mahzuru olmaz. Peş peşe okumak şart değildir. Mesela, bir kısmı sabahtan, bir kısmı öğleden veya ikindiden sonra okunabilir.

Arefe günü bin İhlâs'ı yetiştiremeyen, akşamdan sonra da devam edebilir, okuyabilir. Peygamberimiz (s.A.S) buyurdu ki: Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Allahü Tealänın kıymet verdiği bir gündür. Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem'den azad olur. Arefe günü ibadet ve dua edenlerin iki senelik günahları affolur.

İhlas Suresi Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Kul hüvellâhü ehad
2- Allâhüssamed
3- Lem yelid ve lem yûled
4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad

İhlas Suresi Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O 'na bir denk de olmadı.

 

Arefe günü 1000 İhlas suresi nasıl okunur? ile ilgili etiketler arefe günü ihlas suresi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.