Arden ne demek? Cenk Tosun'un çocuğunun adının anlamı nedir?

Cenk Tosun baba oldu. İngiltere'nin Everton takımında forma giyen futbolcu Tosun çocuğunun adını Arden Cenk Tosun koydu. Vatandaşlar ise Cenk Tosun'un çocuğunu adını aramaya başladı. Peki Cenk Tosun'un çocuğunu adı Arden ne demek? Ne anlama gelir? Detaylar haberimizde...

Cenk Tosun'un çocuğunu adı Arden ne demek? Bir dönem Beşiktaş'ta forma giyen şu an ise İngiltere'nin Everton takımında oynayan Cenk Tosun'un çocuğu dünyaya geldi. Tosun'un çocuğunun adı ise Arden Cenk Tosun adını verdi. Peki Cenk Tosun'un çocuğunun adı Arden ne demek? Ne anlama gelir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Arden ne demek? Cenk Tosun'un çocuğunun adının anlamı nedir?

İngiltere'nin Everton takımında forma giyen milli futbolcu Cenk Tosun baba oldu. Çift, çocuklarına Arden Cenk Tosun adını verdi. Tosun çiftinin oğlu bu sabah saatlerinde dünyaya geldi.Arden bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Arden anlamı:
İstekli, sabırsız.
Parlak, parlayan, ışıl ışıl.

CENK TOSUN

KULÜP TAKIMLARI KARİYERİ

Eintracht Frankfurt
Almanya'nın Wetzlar kentinde Ankara, Çubuk kökenli bir Türk ailenin çocuğu olarak doğan Cenk, 6 yaşında Eintracht Frankfurt alt yapısında oynamaya başladı.

2007-2008
2007-08 sezonunda daha 16 yaşındayken U-19 takımı ile antrenmanlara başladı ve liglernde 2 maçta son dakikalarda forma şansı buldu. Sonraki sezon ise 26 maçın çoğu 90 dakika olmak üzere 25'inde forma giydi. 9. olsalar da 25 maçta attığı 11 gol ile takımının en golcü ismi oldu. Bu sayede Eintracht Frankfurt II takımında da forma şansı buldu. Profesyonel liglerden yerel lig Regionalliga'da üçüncü olan takımın 2 maçında forma giydi.

2009-2010
2009-10 sezonuna da U-19 takımında başladı. Ancak Frankfurt'un 2. takımının maç kadrosuna dahil olduğu için U-19 formasını sık sık giyemedi. Buna rağmen 12 maçta 9 gol attı ve takımın en golcü ikinci ismiydi. Tosun, Frankfurt II'de iki maç yapıp, TSV 1860 München II'a bir gol attı. Bu Tosun'un profesyonel liglerdeki ilk golü oldu. Takım teknik direktörü Michael Skibbe tarafından da izlenen Tosun, Bundesliga'nın son haftasında Martin Fenin'in yerine girerek 25 dakika forma giydi. Bu Tosun'un ilk ve tek Bundesliga maçı oldu.

2010-2011
2010-11 sezonunda Frankfurt'un asıl kadrosu ile çalışıp kadroda yer alsa da maçlarda görev alamadı. Sezon içinde 2. takımda forma giyen Tosun, 13 maçta 11 gollük çok başarılı bir peformans gösterdi.

2010-2011
A takımda şans bulamaması üzerine, birçok Avrupa'da yetişmiş Türk futbolcusu gibi şansını Türkiye'de denemeye karar verdi. Galatasaray da Cenk ile ilgilense de o tercihi Gaziantepspor'dan yana yaptı ve 2010-11 sezonunun ara transfer döneminde buraya transfer oldu.[3] İlk resmî karşılaşmasına 3 Şubat 2011'de transferinin gerçekleşmediği Galatasaray karşı oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında çıktı.[4] Gaziantepspor rakibini 3-2 yenerken Tosun iki gol kaydetti. Bu maçtan 3 gün sonra ise ilk Süper Lig maçına çıktı[5] 19 Şubat 2011'de üçüncü lig maçı olan Bursaspor mücadelesinde takımının 2 golünü kaydederek ilk lig gollerini kaydetti. Gaziantepspor, maçı 4-1 kazandı. Tosun, oynadığı ilk 4 resmi maçın 4'ünde de galibiyet yüzü gördü.[6] Cenk Tosun ilk sezonunda 14 lig maçında 10 gol atıp 6 da asist yapmıştır.

2011-2012
Cenk Tosun, Gaziantepspor'daki 2. sezonunda 38 lig maçında 11 gol kaydetmiş ve bu maçlarda 2 de asist yapmıştır. Türkiye Kupası'nde bir maçta forma giymiş ve 1 de gol atmıştır. UEFA Avrupa Ligi'de de 4 maçta da forma giyen Cenk toplamda 43 maçta forma giymiş ve bu maçlarda 12 gol ve 2 asist ile oynamıştır.

2012-2013
Gaziantepspor'daki 3. sezonunda 32 lig maçına çıkmış ve bu maçlarda 10 gol atmış ve 8 asist yapmayı başarmıştır. Türkiye Kupası'nda da 3 maçta forma giyen Cenk 1 gol ve 1 asist ile oynamıştır.

2013-2014
Gaziantepspor'daki son sezonunda ilk yarıda 31 maçta forma giymiş 13 gol atmış 6 de asist yapmayı başarmıştır.

Süper Lig
2015-2016 Sezonunda Beşiktaş Teknik Direktörü, Slaven Bilic West Ham United'a transfer oldu.Beşiktaş yeni Teknik Direktörü Şenol Güneş oldu. İyi bir sezon başı hazırlık kampı geçirdi.Kampın parlayan oyuncularından oldu.Spor Toto Süper Lig 1.Haftasında, 16 Ağustos 2015 tarihinde Mersin İdman Yurdu karşısına çıktı 9.dk, 44.dk ve 68.dk gollerini attı.Takımının 3 golünü atarak 5-2 lik galibiyete katkıda bulunan Cenk, böylece kariyerinin ilk hat-trick'ini yapmış oldu.[11] 3.Hafta Gaziantepspor karşılaşmasında penaltıdan 83.dk.da golünü attı.Beşiktaş maçı 4-0 kazandı. 5.Hafta Gençlerbirliği maçında Beşiktaş'ın 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada, 67.dk.da 1-0 yenik durumdayken, yaptığı ortayı, Gökhan Töre kafa vuruşuyla gole çevirdi. Beşiktaş'ın 3000.golünün asistini Cenk Tosun yaptı.5.Haftalar sonunda ilginç bir istatistik göze çarptı.Golcülerin oynama sürelerine bakıldığında görev yaptığı 352 dakikada toplam 5 golü bulunan Beşiktaşlı Cenk Tosun, 70 dakikada 1 gol üreterek en verimli isim olarak göze çarptı. Cenk Tosun’u 104 dakikada 1 gol üreten Samuel Eto’o ile 106 dakika başına 1 gol atan Mario Gomez izliyor.9.Hafta Antalyaspor maçında, Oğuzhan Özyakup’un yerine 79.dk.da oyuna girdi.89.dk.da Kerim Frei’n gol pasında karşılaşmanın skorunu belirleyen golünü attı.Beşiktaş maçı 5-2 kazandı.12.Hafta Sivasspor maçında, 81.dk.da Mario Gomez in yerine maça dahil oldu.90+2 de Oğuzhan Özyakup a asist yaptı.Maç 2-0 bitti.16.Hafta Osmanlıspor maçında, 81.dk.da Oğuzhan Özyakup’un yerine oyuna girdi.Skor 2-2 giderken 90.dk.da Sosa’ya duvar oldu Uğur Demirok’u ekarte etti.Asistini yaptı.Jose Ernesto Sosa da maç kazandıran golü attı.21.Hafta Başakşehir FK maçında 68.dk.da Gökhan Töre yerine oyuna dahil oldu.78.dk.da Ricardo Quaresma’nın ortasında düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.Maç 2-2 bitti.30.Hafta da oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan Akhisar Bld. Maçında oyuna 71.dk.da Serdar Kurtuluş yerine girdi.90.dk.da beraberliği getiren golü attı.Maç 3-3 bitti.Süper Lig’de takımına, 25 maçta 7 gol 3 asist istatistiği ile katkı yaptı.

Cenk Tosun, Avrupa'nın 5 büyük ligiyle birlikte, oyuna sonradan girip takımının gollerine doğrudan veya dolaylı olarak en çok katkı sağlayan 3 isimden biri olmayı başardı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 23 maçta oyuna sonradan giren Cenk, 4 gol atarken 3 de asiste imza attı. 24 yaşındaki golcü oyuncu bu anlamda Süper Lig'in de en verimli ismi olmayı başardı (En az 15 maç yedekten girenler içerisinde.) Avrupa'nın 5 büyük ligi (Premier League, Ligue 1, La Liga, Serie A, Bundesliga) dikkate alındığında oyuna sonradan girip takımına katkı yapanlar içerisinde en verimli isim Angel Correa (Atletico Madrid) 9 maça katkı ve Alvaro Morata (Juventus) 8 maça katkı olurken, 3. sırada Beşiktaş forması giyen Cenk Tosun 7 gole katkı ile yer aldı.

AMK Spor Gazetesi tarafından, 28 Nisan 2016 tarihinde yapılan kurgu, asparagas haberde: Cenk Tosun gemileri yaktı ! başlığıyla verildi.Galatasaray ve Fenerbahçe kuluplerinden birine transfer olacağı iddası yer aldı.Beşiktaş Resmi İnternet Sitesi Tarafından: "Açık Mert Korkusuz Gazetesi'ne Tesislerimize Giriş Yasağı Getirildi.Kulübümüz aleyhine son dönemde birbiri ardına; yalan, asparagas ve provokatif haberler yapan Açık Mert Korkusuz gazetesinin tüm temsilcilerinin, Beşiktaş tesislerine girişi yasaklanmıştır.Gazetenin; gerçek ve tarafsız haber yapmayı tercih etmesi durumunda, kararımız yeniden değerlendirilecektir", açıklaması yapıldı. Cenk Tosun ise resmi twitter sayfasından "Durursa burda dursun kalbim BEŞİKTAŞ !!" konu hakkında görüşü belirtti.

31.Hafta Kayserispor maçında, 72.dk.da Ricardo Quaresma'nin yerine oyuna girdi.José Ernesto Sosa ortasında,ceza sahası içinden kaliteli bir vuruşla golü atmayı başardı.Bu sezon Süper Lig'deki 8.golü olarak kayıtlara geçti.Cenk Tosun’un attığı goldeki vuruş İlhan Mansız’ın 2002 FİFA Dünya Kupası’nda Senegal’e attığı golü hatırlattı.Maçı Beşiktaş 4-0 kazandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş maç sonu röportajda: Cenk Tosun, Türk futbolunun geleceği için önemli oyuncu, hiçbir oyuncu için ben kısa ve uzun vadeli düşüncemi söylemem, Türkiye'nin gelecekteki en iyi santrafor olacağını herkes biliyor.Müthiş golcü, iki ayağını iyi kullanan oyuncu, eksikleri var mı var tabii ki ama gol attığı zaman o da rahatlıyor. 32.Hafta 08.05.2016 tarihinde Beşiktaş - Galatasaray Derbisinde karşılaştı.Cenk Tosun 76.dk da maçın tek golünün asistini yaptı.Beşiktaş 1-0 kazandı.

Arden ne demek? Cenk Tosun'un çocuğunun adının anlamı nedir? ile ilgili etiketler Cenk Tosun arden ne demek çocuğunun adı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.