Ardahan'da nereler gezilmeli? İşte Ardahan'da gezilecek yerler!

Türkiye'nin tarihi yapılarıyla öne çıkan şehirlerinden biri olan Ardahan'ı vatandaşlar merak ediyor. Ardahan'a giden insanlar nerelerin gezileceğini araştırıyor. Peki Ardahan'da nereler gezilmeli? İşte Ardahan'da gezilecek yerler!

Tarihi yapılarıyla dikkat çeken, Türkiye'nin en güzide şehirlerinden biri olan Ardahan bu yıl da vatandaşların ilgisinde... Peki Ardahan'da nereler gezilmeli? İşte Ardahan'da gezilecek yerler!

Ardahan'da nereler gezilmeli? İşte Ardahan'da gezilecek yerler!

1. ARDAHAN MERKEZ MEVLİT EFENDİ CAMİ - ARDAHAN

Ardahan Merkez Mevlit Efendi Camii: Ardahan şehir merkezinde Halil Efendi Mahallesinde, kalenin yaklaşık 150-200 m. doğusunda yer almaktadır. Giriş kapısında bulunan kitabeye göre, yapımı 1701 tarihinde inşa edildiği anlaşılmaktadır. Ancak bu caminin yakın tarihlerde beden duvarlarının yarıdan yukarısı ve üst örtüsü yenilenmişti.

Ardahan'da nereler gezilmeli? İşte Ardahan'da gezilecek yerler! - Resim : 2

2. DERVİŞ BEY CAMİ - ARDAHAN

Derviş Bey Camii Ardahan da Tugay Komutanlığının yanında ki parselde inşaa edilmiş bulunmaktadır. Cümle kapısı üzerinde,iki tarafta yatay dikdörtgen panolar halinde yer alan yazılarda h.1285/m.1869 tarihi okunur.Yapıya adını vermiş olan Derviş Bey’in kimliği hakkında biyografik bilgi mevcut değildir.Caminin sağ ve sol tarafındaki panolarda “İslamdan daha yüksek bir şeref yoktur”ibaresi ve altında 1285 tarihi verilmiştir. Camii esas plan itibariyle dikdörtgen konumlu plan şemasına sahiptir.Girişin önünde yer alan mahfel,taşıyıcı ve kirişleme sistemiyle,ana hacmi iki bölüm halinde ifadelendirmiş, böylece içten ahşap kubbe dıştan,dıştan oturtma çatı ile örtülmüştür.Duvar kalınlığı 0.80m.olan yapının Minareside camii gibi muntazaman kesme taştan imal edilmiştir.

Ardahan'da nereler gezilmeli? İşte Ardahan'da gezilecek yerler! - Resim : 3

3. POSOF MERKEZ CAMİ - ARDAHAN

Posof Merkez Camii: Posof merkez camisinin minberinde kitabeye göre 1868 tarihinde inşa edildiği anlaşılmaktadır. Cami, boyuna dikdörtgen planlı olup, kesme taşlardan yapılmıştır. İç yapısı Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır. Ayrıca caminin doğusunda yer alan dikdörtgen hazire alanında bulunan bir lahitte yazan 1771 tarihi caminin tarihinin minberindeki tarihinden daha eskiye dayandığını düşündürmektedir.

Ardahan'da nereler gezilmeli? İşte Ardahan'da gezilecek yerler! ile ilgili etiketler Türkiye Ardahan tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.