Arda Turan ve kardeşine 2 milyonluk ödeme ihtarı

İstanbul Sütlüce’de 2018 yılında Arda Turan ve kardeşine ait bir inşaatın temelinde, toprak kayması oluşmuştu. Toprak kayması nedeniyle yeni açtığı otelin büyük zarar gördüğünü söyleyen Şükran Kuru Aral adlı iş kadını Superhaber'e açıklamalarda bulundu. İş kadını Aral, otelinin açamadan kapandığını belirterek, Galatasaraylı futbolcu Arda Turan ve kardeşi Okan Turan’a, avukatı Fırat Söylemez aracılığı ile 2 milyonluk ödeme tebligatı yolladığını söyledi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Galatasaraylı ünlü futbolcu Arda Turan ve kardeşi Okan Turan’ın, Sütlüce’deki yaptıkları inşaat ile ilgili yeni şikayet olduğu ortaya çıktı.

TEMEL KAZISI NEDENİ İLE BİR APARTMAN ÇÖKMÜŞTÜ!

İstanbul Sütlüce’de 2018 yılının Temmuz ayında, İmrahor Caddesi üzerinde Arda Turan ve kardeşi Okan Turan’ın yaptırdığı otel inşaatının temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşanmıştı. İnşaatın yan tarafında bulunan ve oluşan derin çatlaklar nedeni ile tahliye edilen 4 katlı Ertürk Apartmanı çökmüştü.

TURAN KARDEŞLERE ÖNCE APARTMAN SAKİNLERİ DAVA AÇMIŞLARDI!

Okan kardeşlerin yaptırdığı otel inşaatının temel kazma çalışması nedeniyle binaları çöken Ertürk apartmanı sakinleri, aradan geçen zaman içerisinde, zararları karşılanmadığı için Arda Turan ve kardeşi Okan Turan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

“BÜTÜN İZİNLERİM VAR!”

Meydana gelen ve medyada büyük yankı oluşturan bina çökmesi sonrası, çöken binanın yanındaki alanın, futbolcu Arda Turan'ın oteli için kazıldığı belirtilmişti. Bunun üzerine ünlü futbolcu Arda Turan, konuyla ilgili açıklama yaparak ''Benim bütün ruhsatım ve izinlerim var. Yaşanan olayın benimle bir ilgisi yok" ifadelerini kullanmıştı.

Arda Turan ve kardeşine 2 milyonluk ödeme ihtarı

İŞ KADINI ŞÜKRAN KURU ADAL İFLAS ETMİŞTİ!!

Arda Turan'ın oteli kardeşi Okan Turan için yaptırdığı belirtiliyordu. Meydana gelen bu olayın ardından bugüne kadar hiç medyaya yansımayan bir durumun daha yaşandığı ortaya çıkmıştı. Şükran Kuru Aral adlı iş kadını, yeni kiraladığı ve tadilatını yaptırdığı bir otelin çökme sonrası büyük zarar gördüğünü söyledi.

SuperHaber’in görüştüğü iş kadını Şükran Kuru Aral, meydana gelen olay sonrası, bütün birikimlerini kaybettiğini, bankalara ve tefecilere borçlandığını belirterek, hayatının mahvolduğunu belirtmişti.

ARDA TURAN VE KARDEŞİNE 2 MİLYONLUK ÖDEME İHTARI!

Şükran Kuru Aral adlı iş kadını, çöken bina nedeni ile yeni açtığı ve masraf yaptığı otelin zarar gördüğünü belirterek, Galatasaraylı futbolcu Arda Turan ve kardeşi Okan Turan’a, avukatı Fırat Söylemez aracılığı ile 2 milyonluk ödeme tebligatı yolladı.

AVUKAT SÖYLEMEZ: "ZARAR MİKTARI 3 GÜN İÇİNDE ÖDENMELİ!"

İş kadını Aral’ın avukatı Fırat Söylemez, Bakırköy 1.Noterliği’nden, Arda ve Okan Turan’a bir ihtarname yollayarak, zararın 3 gün içinde ödenmesini istediği ifade edildi. Avukat Söylemez’in ünlü futbolcu ile kardeşine ait olduğu öğrenilen AOT Yapı İnşaat Turizm A.Ş.’nin Şişli’de bulunan adresine yolladığı ihtarnamede ilginç detaylar bulunuyor. Avukat Fırat Söylemez’in ihtarnamesindeki iş kadını Aral’ın istediği 2 milyon TL’lik zarar gerekçeleri ise şöyle;

“MAHKEME KARARI İLE SORUMLULUKLARI MEVCUT!”

“Arda Turan her ne kadar beyanlarında avukatı aracılığıyla vermiş olduğu ifadelerde inşaatın çökmesi ve istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen zararda, binası yıkılan ve mühürlenen mağdur insanların sorumluluğunda demiş ise de, gerek kardeşi Okan Turan’ın şirketi, gerekse taşeron firmanın meydana gelen zararda, yüzde yüz kusurlu olduğuna dair Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan heyet imzalı teknik bilirkişi raporu mevcut.

“YAPILANLAR HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI!"

Ayrıca kendi inşaatının gerekli izinleri ve önlemleri almaması nedeni ile firmasına ait inşaat ile ilgili inşaat alanına komşu olan müvekkilin komşuluk hukukundan başka bir ilişkisi olmamasına rağmen, yargı mercilerinde sorumluluğu mağdur insanlara yüklemeye çalışması da, hakkaniyet ve dürüstlük kuralları ile hukuk normları başta olmak üzere, hayatın olağan akışına da aykırıdır.

"OKAN TURAN’IN YETKİLİ OLDUĞU ŞİRKET İÇİN İMARA AYKIRILIK SORUŞTURMASI VAR!”

Kaldı ki konuyla ilgili Okan Turan’ın yetkili müdür olduğu, mağduriyete sebebiyet veren şirket hakkında imar mevzuatına aykırılık sebebi ile savcılık şikayeti yapılmış ve konu soruşturma aşamasında, delillerin ve yazışmaların yapılması ile ifadelerin alınması noktasında devam etmektedir.

Arda Turan ve kardeşine 2 milyonluk ödeme ihtarı - Resim : 2

“2 MİLYONLUK ZARARI KEŞİDE ETTİK!”

Biz ise, binaları yıkılan ve içinde enkaz tehlikesi ile başbaşa kalan kiracıların talepleri dışında, daha önce de basına yansıdığı şekilde, Arda Turan’a ait inşaatın çökmesi ve istinat duvarının yıkılması ile işletmesi müvekkile ait olan otelin can güvenliği sebebi ile mühürlenmesine sebebiyet veren, Arda ve Okan Turan kardeşlerden, mühürleme işlemine rağmen, otelin 1 yıllık kirası ile çalışanların mağdur edilmemesi için, maaş, sgk ve prim ödemelerinin yapılması, 1 yıllık otelin kullanılamamasından kaynaklı kar kaybı ile muhtemel kazançların da ihlalinden fazlaya ilişkin tüm yasal talep dava ve şikayet haklarımız saklı kalmak kaydıyla, şimdilik 2 milyon TL talepli ihtarnamemizi keşide ettik. Kendilerine 3 gün yasal müddet tanıdık.

“GEREKLİ ÖDEME YAPILMAZSA DAVA AÇARAK ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ!”

Bu süre sonunda, tarafımıza menfi bir dönüş yapıldığı taktirde, tüm delillerimiz ile tazminat talepli dava ve cezai yargılanma talepli savcılık şikayetlerini, ivedi olarak yapacağız. Ayrıca müvekkilimizin mağduriyeti giderilene kadar, hukukçu kimliğimiz ile bu dava ve dosyanın takipçisi olacağız."

Arda Turan ve kardeşine 2 milyonluk ödeme ihtarı ile ilgili etiketler Arda Turan otel İnşaat sütlüce
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.