Galatasaray'dan Arda Turan'ın cezasına tepki

Galatasaray yönetimi, "Fatih Terim s... adamı" tezahüratı nedeniyle PFDK'dan 2 maç ceza alan Arda Turan için açıklama yaptı. Sarı-Kırmızılılar, "Bu karar, sağlıkçılarımızın adı kullanılarak meşru olmayan yollarla stadyuma sokulan binlerce kişinin G.Saray camiasına ettiği küfürlerle bir tutulması senaryosunun parçasıdır" ifadesini kullandı.

Galatasaray kaptanı Arda Turan, Fenerbahçe maçının ardından soyunma odasında yaşadığı küfürlü sevincin kamuoyuna yansımasıyla PFDK'dan 2 maç ceza aldı. Sarı-Lacivertli takıma küfür ettiği anlar takım arkadaşı Etobo'nun cep telefonu kamerasından tüm Türkiye'ye yayılan tecrübeli futbolcu Kasımpaşa ve deplasmanda oynanacak Aytemiz Alanyaspor  maçında forma giyemeyecek. Galatasaray yönetimi PFDK'nın bu kararının ardından yaptığı açıklamada, karar tepki gösterdi.

"Galatasaray Futbol A Takımı Kaptanı Arda Turan’a, kendi iradesi dışında telefonla çekilen ve kaynağı belirli olmadan sosyal medyaya servis edilen görüntüler gerekçe gösterilerek verilen iki maçlık kabul edilemez ceza Türk futbol tarihinde bir ilktir.

Kamuya kapalı özel alanda gerçekleşen; hakem, temsilci ve üst klasman temsilci raporlarında yer almayan, muhatabı belli olmayan eylem ve söyleme verilen ceza, genel hukuk kuralları, ceza hukuku ve aynı zamanda disiplin hukukuna aykırı olup, hukuki dayanaktan yoksundur.

Bu karar, içinde bulunduğumuz salgın hastalık döneminde toplumumuzun kahramanları olan sağlıkçılarımızın adı kullanılarak meşru olmayan yollarla stadyuma sokulan binlerce kişinin Galatasaray camiasına ettiği küfürlerle bir tutulması senaryosunun parçasıdır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, hukuka aykırı bu taraflı kararları alanlarla sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz."

İÇİNDE FATİH TERİM GEÇTİ DİYEDİR...

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor maçı öncesi konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "İçinde Fatih Terim adı geçtiği için herhalde 'Az vermeyelim, yakışmaz' demişlerdir" şeklinde konuştu.

A Spor'a konuşan Terim, şunları söyledi: "Arda Turan'a verilen ceza emsali, örneği olmayan bir karar ama Galatasaray forması giymesi, ceza alması için, hatta ağır ceza alması için yeterli. Yapılan birçok hukuksuzluk için ben bekliyorum. Ne ceza var, ne sevk etme var, ne herhangi bir kurumun açıklaması var... Belki de ödül verecekler. Birdenbire, takımımızın en iyilerinden olan takım kaptanımız ceza alıyor."

Galatasaray'dan Arda Turan'ın cezasına tepki ile ilgili etiketler Galatasaray Arda Turan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.