Arda Turan Galatasaray'da seçim kozu oldu

Mustafa Cengiz’in Fatih Terim’in talebine rağmen Arda Turan’ı transfer etmemesinin arkasında seçim hesaplarının yattığı öne sürülüyor.

Mustafa Cengiz’in Fatih Terim’in talebine rağmen Arda Turan’ı transfer etmemesinin arkasında seçim hesaplarının yattığı öne sürülüyor.

Galatasaray’daki Arda Turan krizinin arkasında ‘seçim’ var.

Arda Turan Galatasaray'da seçim kozu oldu

Teknik direktör Fatih Terim’in kariyerini Galatasaray’da bitirmesi gerektiğini düşündüğü ve bu anlamda bir şans tanınmasını istediği Arda Turan’a başkan Mustafa Cengiz’den onay çıkmadı.

Cengiz, Cuma günü yaptığı son basın toplantısında “Yolu açık olsun” diyerek, Arda’nın dönüşün yolunu kapattı.

Terim’in talebine rağmen Arda’nın alınmamasının perde arkasında ne var?

Galatasaray kulislerinde konuşulan gerekçe seçim…

Camiada Arda Turan’ın dönüşüne soğuk bakılıyor. Başkan Cengiz’e yapılan telkinlerde “Arda Turan dönerse, bu yapılacak ilk seçimde sizin aleyhinize olur, oy kaybettirir” denildi.

Cengiz’in de bu nabız yoklamalarını dikkate alarak, Arda Turan konusunda pozisyon aldığı belirtiliyor.

Arda Turan transferine set çeken Mustafa Cengiz, gelecek seçimde aday olmayı planlayanlara bir konuda da sık sık ince mesaj yolluyor.

Cengiz, basın açıklamalarında bankalarla yapılan borç yapılandırmasında 1.1 milyar liralık şahsi kefalet verdiğini ve görevden ayrılması halinde yeni gelecek başkanın bu kefaleti üstlenmesi gerektiğine vurgu yapıyor!

BANKA ANLAŞMASI İÇİN KONGREDEN ONAY ALINMALIYDI
Galatasaray, Türkiye Bankalar Birliği liderliğinde yapılan borç yapılandırmasında 1.1 milyar liralık borcunu yapılandırmış, 250 milyon lira da kredi kullanmıştı.

İlk iki yılı ana para ödemesiz olan anlaşma gereği kulüp sadece faiz ödemesi gerçekleştirecek.

3. yıldan itibaren ise anapara ödemesi de başlayacak.

Kulüp söz konusu son üç yılda ana para+Tüfe+%4 faiz şeklinde ödeme gerçekleştirecek.

Diğer yandan kulüp çevrelerinde bankalarla yapılan böylesi büyük çaplı bir anlaşma öncesinde kongreden yetki alınması gerektiğini savunanlar da bulunuyor.

GALATASARAY’DA SEÇİM NE ZAMAN?

Galatasaray’ın olağan genel kurulu Mayıs 2021’de ancak yönetimin idari açıdan ibra edilmemesi nedeniyle başlayan yargı sürecinde bazı kongre üyeleri mahkemeye başvurarak seçim kararı alınmasını talep etmişti. Hukuki süreç devam ediyor.

 Ajansspor

Arda Turan Galatasaray'da seçim kozu oldu ile ilgili etiketler Arda Turan Mustafa Cengiz Fatih Terim Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.