Araplar, Cidde'de başını örtmeyen Merkel'i "oyuna" getirdi!

Cidde kentinde Kral Selman ve diğer üst düzey hükümet yetkilileri tarafından karşılanan Merkel, batılı kadın ziyaretçilerin aksine Suudi Arabistan'da başını örtmemeyi tercih etti.

Suudi Arabistan’ı ziyaret eden tüm kadınların ülke kanunları gereği baş örtüsü takması ve uygun kıyafetler giymesi gerekiyor.

Ancak üst düzey yabancı ziyaretçiler her zaman bu uygulamaya riayet etmiyor. Merkel’den önce Hillary Clinton, Michelle Obama ve İngiltere Başbakanı Theresa May de Suudi Arabistan’a geldiklerinde başlarını örtmemişlerdi.

dewkjfbwefff

Almanya’da Federal Meclis geçen hafta, bazı kamu alanlarında kadınların vücudunu tamamen kapatan çarşaf ve peçe gibi giysileri kısmen yasaklayan yasa tasarısını kabul etti. Kısmi burka yasağı ile ilgili olarak “ülkemizde kabul edilebilir değil. Yasal olarak mümkün olan her yerde yasaklanmalı” açıklaması yapıldı.

fefkberfreg

MERKEL'E SANSÜR

Merkel'in başını örtmemesi Suudi Arabistan'da tepkiyle karşılandı.

Sosyal medyada Suudi televizyonunun Merkel'in saçını mozaikle sansürlediği iddia edildi. Merkel'in mozaikli saçları sosyal medyada espri fırtınası estirdi.

fekrjfregregh

Pekçok sosyal medya kullancısı paylaşılan görüntüyü ünlü bilgisayar oyunu Minecraft'tan bir sahneye benzetti.

referf

erfeggg

Araplar, Cidde'de başını örtmeyen Merkel'i "oyuna" getirdi! ile ilgili etiketler başörtüsü merkel Minecraft arabistan sansür
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.