Arap medyasında Türkiye için kirli tezgah!

2018'de Cumhurbaşkanlığı kararı ile "istisnai olarak Türk vatandaşlığı" kazanılmasına ilişkin 20. madde değiştirilmişti. Değişiklikle gayrimenkul alımlarında vatandaşlık imkanı tanıyan alt limit 250 bin dolara indirilmişti. Ancak şart sadece bununla sınırlı değildi. Ne var ki, bu ortadayken SkyNews Arabia'da bir Türk gayrimenkul firmasının reklamı üzerinden Türkiye 250 bin dolara Türk vatandaşlığı satıyor algısı oluşturulmak istendi. İşte ilgili kanun ve kirli tezgahın detayları...

Dünyanın her ülkesi belirli ekonomik şartların yerine getirilmesi koşulu ile ülkeye yapılacak yatırım karşılığında vatandaşlık hakkı veriyor. 

Türkiye ise bu sistemi ilk kez 2010 yılından itibaren başlattı. İlk dönemde 1 milyon dolar olan gayri menkul şartı ise 2018'de ekonomik saldırıların başlatıldığı dönemde Cumhurbaşkanlığı kararı ile 250 bin dolara indirildi. 

Ancak yatırım şartı sadece bununla sınırlı değildi. Yabancıların "istisnai olarak Türk vatandaşlığını" kazanmalarını düzenleyen 20'nci maddeye göre, Türk vatandaşlığı almak için aranan sabit sermaye yatırımı alt sınırı 500 bin dolar olarak belirlenmişti.

Ayrıca 500 bin dolarlık tahvilin 3 yıl tutulması veya Türk bankalarında 500 bin dolar mevduat bulundurulması koşulu getirilmişti.

Diğer yandan en az 50 kişiye istihdam sağlama şartı ile de vatandaşlık alınabiliyordu.

Arap medyasında Türkiye için kirli tezgah!

Bu gerçek göz önündeyken, Arap ülkelerine satış yaptığı anlaşılan Damas adlı bir Türk gayrimenkul sitesindeki reklam SkyNews Arabia'da Türkiye'nin 250 bin dolara vatandaşlık sattığı algısı oluşturmak amacıyla okurlarına sunuldu.

Arap medyasında Türkiye için kirli tezgah! - Resim : 2

 

Arap medyasında Türkiye için kirli tezgah! ile ilgili etiketler Türkiye Türk Arap Türk vatandaşlığı skynews arabia
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.