Aralık 2020 evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Aralık evde bakım maaşı yatan iller hangileri merak ediliyor. Evde bakım maaşına başvuru nasıl yapılır sorusunun yanıtı haberimizde. Evde bakım maaşı almak isteyen bakıma muhtaç ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylerin aileleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Aralık 2020 evde bakım maaşı yatan iller merak ediliyor. Bakıma muhtaç olan hasta ya da yaşlı kişilerin evde bakımlarının yapılması, ihtiyaçlarını asgari düzeyde karşılayabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım aylığı veriliyor.

ARALIK 2020 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER!

ARALIK 2020 EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Aralık ayına ait ödemelerin yatıp yatamadığı henüz belli değil. Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılıyor.

Ayın 25'ine kadar da tüm illerde yatması bekleniyor. Engelli aylığından faydalanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyor.

Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır" Aralık 2020 itibariyle evde bakım parası yatan iller listesi açıklandı mı"

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA 2020

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere hasta bakım parası veriliyor. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı deniyor.

Aralık 2020 evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı evde bakım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.