Aralarından su sızmıyor! Macron: Amerika geri döndü!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ABD Başkanı Biden ile görüştü. İki lider görüşmede samimi görüntüler verirken, Macron yaptığı açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri, Biden yönetimi altında özgür dünyanın işbirliği içindeki lideri olarak geri döndü" dedi.

ABD Başkanı Biden, Avrupa turu kapsamında G7 zirvesine katıldı. Biden zirvede Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamada "Amerika Birleşik Devletleri, Biden yönetimi altında özgür dünyanın işbirliği içindeki lideri olarak geri döndü" dedi.

BORIS JOHNSON DA BENZER İFADELER KULLANMIŞTI

Macron'un söylemleri, Biden'la olan görüşmesini 'Taze ve büyük bir nefes' olarak betimleyen Britanya Başbakanı Boris Johnson ile paralellikler taşıyor.

İki lider de Biden'ın işbirliğine ve uzlaşmaya meyilli tavrını, Trump ile kıyaslandığında yapıcı bulduklarını en açık şekilde belirtmiş etmiş oldu. 

'BİDEN, KLÜBÜMÜZÜN BİR PARÇASI'

Bir gazetecinin Biden'a yönelik 'Sizce Amerika geri döndü mü?' sorusuna karşılık olarak, elinde tuttuğu güneş gözlükleriyle işaret ettiği Macronu göstererek 'Bunu ona sormanız gerek' yanıtını verdi. 

Macron ise soruyu devralarak 'Evet, kesinlikle!' dedi ve ekledi 'Klübün bir parçası olan ve işbirliği içinde olmak isteyen bir ABD Başkanını aramızda görmek harika.

Önlerindeki turkuaz suların manzarasına sahip dış terasta otururlarken ise Macron'un, Biden'a dönerek 'Gösterdiğiniz şey liderik ve müttefiklik' dediği ve Biden'ın da hoşnutça bu görüşe katıldığı görüldü.

BİDEN: BİZ GERİ DÖNDÜK!

Biden, 'Daha önce de söylediğim gibi, Amerika Birleşik Devletleri, biz, geri döndük. Bizim ABD'de söylediğimiz gibi: Fransa ile aynı sayfadayız. (çn: Anlaşıyoruz). ' açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliğini sonuna kadar desteklediğini söyleyen Biden, NATO'nun saflarının daha da sıkılılaşmasına olan inancının sürdüğünü ifade etti.

'NATO'NUN BELKEMİĞİ AVRUPA BİRLİĞİDİR'

ABD Başkanı Biden, sözlerini şu şekilde bitirdi: 'Ben, Avrupa Birliğinin son derece güçlü ve hareketli bir varlık olduğunu düşünüyorum. Batı Avrupa'nın kabiliyetlerine çok şey katıyor. Sadece kendi ekonomik sorunlarını gidermesi değil, NATO'ya da bir belkemiği ve destek gücü olması bakımından da çok önemli.'

 

Aralarından su sızmıyor! Macron: Amerika geri döndü! ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa Avrupa Birliği NATO biden macron zirve g7 zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.