Arakan'da tekne faciası: 16 Müslüman hayatını kaybetti...

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçan Arakanlı Müslümanları taşıyan teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybeden 16 Müslüman'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Bangladeş basınında yer alan habere göre, Emniyet Yetkilisi Abul Khayer yaptığı açıklamada, Arakan'dan Bangladeş'e geçmeye çalışan Müslümanları taşıyan teknenin Bengal Körfezi'nde alabora olduğunu bildirdi.

Hem denizdeki dalgalanmalar hem de kapasitesinin üzerinde insan taşıdığı için batan teknedeki 16 kişinin cansız bedenine Inani Kumsalı'nda ulaşıldığını aktaran Khayer, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Cesedine ulaşılan Arakanlı Müslümanların çoğunun çocuk olduğunu söyleyen yetkililer, teknedeki 2'si kadın 4 Arakanlı Müslüman'ın da sağ kurtarıldığını ve hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Bu arada Uluslararası Göç Örgütü de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, teknede 130 Arakanlı Müslüman'ın bulunduğunu duyurdu.

Arakan'da tekne faciası: 16 Müslüman hayatını kaybetti... ile ilgili etiketler arakan müslümanlar tekne faciası
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.