Arafta kalmak ne demek? TDK'ya göre Araf ne anlama geliyor?

Arafta kalmak sözünü günlük hayatımızda da sıkça kullanırız. Karşılaştığımız olaylar karşısında yaşadığımız kararsızlıklar sonucu arafta kalırız. Bu durumlarda Türk Dil Kurumu'na göre Arafta kalmanın ne anlama geldiğini, araf kelimesinin ne demek olduğunu araştıranlar için detaylar haberimizde.

Arafta kalınan durumlar gündelik hayatta oldukça sık yaşanır. Bu durumu yaşayan vatandaşlar, araf kelimesinin ne demek olduğunu merak eder. İşte TDK araf'ın anlamı ve detaylar.

ARAFTA KALMAK NE DEMEK?

Araf Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Araf kelimesinin sözlük anlamına bakıldığında ‘cennet ile cehennem arasında yer alan bir surun yüksek tepeleri’ olarak bilinmektedir. Kur'an-ı Kerim'de de geçen bu kelime genel olarak bu anlamı üzerinden tanımlanmaktadır.

Araf Ne Demek? Arafta Kalmak Kelimesi Nedir, Ne Anlama Gelir?

Günahları ve sevapları aynı olan kişilerin arınması için gideceği yer olduğuna inanılır. Bu arınma yeri nihai yer olarak da geçmektedir. Araf kelimesi gündelik yaşamda da kullanılmaktadır. Herhangi bir iki durum arasında kalındığı zaman ‘arafta kaldın’ gibi benzetmeler üzerinden değerlendirilebilmektedir.

Arafta kalmak ne demek? TDK'ya göre Araf ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu arafta kalmak ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.