Araç satın alacak olanlar dikkat! Satıcılardan haber geldi! İkinci el araçların fiyatları yüzde 15 geriledi!

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ÖTV matrah düzenlemesinin piyasaya nasıl yansıdığı, galericiler tarafından yapılan açıklamalar ile gözler önüne serildi. İşte ayrıntılar…

Koronavirüs salgının başlaması ile birlikte imalat alanında sorunların yaşanması, büyük bir çip krizinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Sene başı itibari ile etkisini giderek arttırmaya başlayan bu kriz küresel alana yayıldı ve özellikle otomotiv sektöründe yüksek oranlı zamların telaffuz edilmesine yol açtı. Çip krizi başta olmak üzere para piyasaları ile altın piyasasının yükselen grafiklerinden de etkilenen otomotiv sektörü, araç fiyatlarına yansıyan zamlar sebebi ile hem tüketicileri hem de araç pazarını zor durumda bıraktı.

Uzun süredir yükselen fiyat grafiklerine sahip olan sıfır kilometre araç modelleri, kasım ayı içerisinde de yeni zamlar aldı. Öyle ki bazı firmalar bir kasım ayının başında bir de kasım ayının ortasında zam kararı almak durumunda kaldıklarını açıkladı. Bu durum tüketicilerin araç sahibi olma hayallerinin suya düşmesine sebep olurken sektörden ekmek yiyen galericilerin ve diğer satıcıların da gelir elde edememesine yol açtı.

Bir süredir araç fiyatlarının düşürülmesi adına ÖTV indiriminin açıklanmasını bekleyen tüketicilere ve sektör temsilcilerine, 24 Kasım tarihli Resmi Gazete’den müjdeli haber geldi. ÖTV matrah düzenlemesinin resmen yürürlüğe girdiğini öğrenen vatandaşlar, araç fiyatlarının bu düzenlemeden nasıl etkilendiğini araştırmaya başladı. Oto galericiler, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak vatandaşları bilgilendirdi.

“TELEFONLAR ÇALMAYA BAŞLADI!”

Araç satın alacak olanlar dikkat! Satıcılardan haber geldi! İkinci el araçların fiyatları yüzde 15 geriledi!

Piyasanın yaklaşık olarak 4 aydır oldukça durgun olduğunu belirten Galerici Celal Aktaş, ÖTV matrah düzenlemesinin ardından telefonların çalmaya başladığını ifade etti. Sıfır araçlardan ziyade ikinci el araçlarda da indirimlerin gözlendiğini belirten Aktaş, yüzde 15’lik bir gerilemenin kayda geçtiğini vurguladı.

SENE SONUNA DİKKAT!

ÖTV matrahlarının düzenlenmesi ile birlikte özellikle ikinci el araç piyasasında hareketli günlerin başladığını ifade eden Galerici Yavuz Çiftçi, düzenlemenin ikinci el araçlara yaradığını belirtti. Sene sonuna kadar büyük bir hareketlilik beklediklerini belirten Çiftçi, aralık ayı içerisinde satışların artacağı yönünde büyük bir beklenti içerisinde olduklarını ifade etti.

Araç satın alacak olanlar dikkat! Satıcılardan haber geldi! İkinci el araçların fiyatları yüzde 15 geriledi! ile ilgili etiketler ÖTV Araç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.