Araç sahiplerine müjde! Motorinde büyük indirim

Gelen son dakika haberine göre; Küresel piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesi ardından, bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında da 27 kuruş indirim yapıldı.

Akaryakıt ürünlerinden motorine düşen petrol fiyatları nedeniyle indirim geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS), motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 27 kuruş indirim yapıldığını duyurdu.

LİTRE FİYATI 5,38 TL'YE İNDİ

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 5,75 liradan satılan motorinin litre fiyatı ise 5,48 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,65 liradan 5,38 liraya, İzmir'de 5,77 liradan 5,50 liraya inecek.

EPGİS'in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Akaryakıt Fiyatlarında İndirim 19/03/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Motorinde 27 KRŞ/LT pompa fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir."

Düşen petrol fiyatlarına paralel olarak benzinin litre fiyatına iki hafta içinde büyük indirim yapılmıştı. Toplamda 1,4 liraya varan indirimler sonucu benzin motorinden ucuz hale gelmişti.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Araç sahiplerine müjde! Motorinde büyük indirim

 

Araç sahiplerine müjde! Motorinde büyük indirim ile ilgili etiketler İndirim benzin Motorin indirim Petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.