Araç sahibi olmak isteyenler dikkat! Devletin katılım bankası 116 TL ödeyene 100 bin TL'lik finansman sağlayacak!

Yükselen araç fiyatlarına karşı tüketicilerin yanlarında yer almayı tercih eden Vakıf Katılım Bankası, sene sonuna kadar başvurulara açık kalacak olan taşıt finansmanı kampanyasını duyurdu.

Geçtiğimiz senenin son çeyreğinde ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilenerek sene sonuna doğru yüksek oranlarda zam almaya başlayan araç fiyatları, yeni dönemde kendi aracının sahibi olmayı planlayan milyonlarca vatandaşı hayal kırıklığına uğrattı. Ekonomi piyasalarında kayda geçen yükselen grafiklerin yanı sıra 2022 yılına girilmesi ile birlikte çip krizinin reel sektöre olan etkisinin artması ve diğer olumsuz gelişmelerin de sektöre zarar vermesi, mevcut fiyatların üzerine yeni zamların eklenmesine sebep oldu.

Araç fiyatlarına yansıyan yüksek oranları zamlar karşısında birikimleri yeni bir araç almak için yetersiz kalan vatandaşlar, indirimin gelip gelmeyeceğini merak ile beklerlerken 24 Kasım tarihinde yayınlanmış olan Resmi Gazete ile devletin ÖTV matrah düzenlemesi kararı resmen yürürlüğe girdi. Bu durum bazı sıfır kilometre araçların fiyatlarında 100 bin TL’ye kadar düşüşün yaşanmasını sağlarken bayilerde indirimli araç bulamayan vatandaşlar ikinci el pazarına koştu.

Sektörden gelen açıklamaya göre ÖTV matrah düzenlemesinin hemen ardından araç fiyatlarına aralık ayı zamlarının yansıtılması, sene sonuna doğru beklenen indirimin karşılanamamasına yol açtı. Ek olarak 2023 yılı ile birlikte gelecek olan araç zamlarından da tedirgin olan vatandaşlar, 2022 yılı bitmeden bütçelerine destek alarak araç sahibi olmanın yollarını araştırmaya başladı. Bu noktada devreye giren Vakıf Katılım Bankası hem sıfır kilometre hem de ikinci el araçlar için vatandaşlara finansman desteği sağlayacağını bildirdi.

VAKIF KATILIM BANKASI TAŞIT FİNANSMANI ARALIK 2022

Araç sahibi olmak isteyenler dikkat! Devletin katılım bankası 116 TL ödeyene 100 bin TL'lik finansman sağlayacak!

Finansman hizmetlerinde faizleri sıfırlamış olan Vakıf Katılım Bankası, taşıt finansmanı ürünü için başlangıç kar payı oranını yüzde 1,84 olarak belirlediğini duyurdu. 48 ay vade imkanı sunan banka bu üründen hem sıfır kilometre araçlar için hem de 10 yaşa kadar olan ikinci el araçlar için yararlanılabileceğini ifade etti.

VAKIF KATILIM BANKASI TAŞIT FİNANSMANI ÖRNEK HESAPLAMA TABLOSU

Vakıf Katılım Bankası taşıt finansmanı ürününden 100 bin TL’lik nakit desteği almak isteyen tüketiciler için yapmış olduğu hesabı ortaya koydu. Banka yüzde 1,89 faiz ve 48 ay vade verileri ile yapmış olduğu hesaba karşılık gelen aylık taksit tutarını 3.505,27 TL olarak açıkladı.

Araç sahibi olmak isteyenler dikkat! Devletin katılım bankası 116 TL ödeyene 100 bin TL'lik finansman sağlayacak! ile ilgili etiketler Vakıf Katılım Bankası Araç kredi
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.