Araç sahibi herkesi ilgilendiriyor! 3 ay ertelendi

Koronavirüs nedeniyle 356 kişinin yaşamını yitirdiği Türkiye'de, yetkililer 'Evde kalın' çağrılarını sık sık yineliyor. Bakanlıklar da her gün aldığı önlemlere bir yenisini ekliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın aldığı son karara göre, aracının muayene süresi gelenlere 3 ay daha süre tanındı.

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 356 kişi yaşamını yitirdi.

Salgın nedeniyle sokağa çıkılması tavsiye edilmezken hayatı kolaylaştıracak adımlar hükümet tarafından atılıyor.

BAKANLIKTAN EK ÖNLEM

Motorlu taşıt sahibi olan ve aracının muayene süresi gelenler için Ulaştırma Bakanlığı Resmi Gazete'de yayımladığı yönetmelikte değişikliğe gitti.

3 AYLIK SÜRE TANINDI

Koronavirüs salgını nedeniyle muayene süresi gelen ve yaptıramayanlar için üç aylık süre tanındı. Üç aylık sürenin sonunda 45 gün içinde araç muayenesinin yaptırılması şartı getirildi.
Bu süre gerektiği takdirde Bakanlıkça uzatılabilecek.

Resmi Gazete'deki karar şöyle:

 Araç sahibi herkesi ilgilendiriyor! 3 ay ertelendi

Araç sahibi herkesi ilgilendiriyor! 3 ay ertelendi ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Araç Koronavirüs Korona Muayene
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.