Araç bisikletlilerin içine daldı: Polis sürücüyü vurdu!

ABD'nin Arizona eyaletinde bağış toplama amacıyla bisikletlilerin yaptığı geçide bir adamın sürdüğü kamyonet daldı. Altı bisikletçinin durumunun kritik olduğu öğrenildi. Polis, bisiklet geçidine kamyonetini süren sürücüyü 1.5 km ötede bir bilgisayar dükkanının arkasında vurdu.

Olay, Arizona eyaletinin başkenti Phoenix şehrinin 290 km kuzeydoğusunda bulunan Show Low ismindeki şehirde, pazar günü Türkiye saatiyle saat 17:25'de gerçekleşti. 

SuperHaber'in Amerikan basınından çevirdiği habere göre, Bike the Bluff ismindeki 93 km'lik bisiklet turu, Arizonanın doğusundan geçiyor ve Mountain Christian School ismindeki dini yönelimleri olan yerel bir ilkokul adına para toplamak için yapılıyor.

KAMYONETİNİ BİSİKLETLİLERİN İÇİNE SÜRDÜ

Polisin açıklamalarına göre 35 yaşındaki beyaz erkek, kamyonetini bisikletçilerin üzerine sürdükten sonra olay yerinden kaçmaya çalıştı fakat polis kendisini takip etti. 

6 bisikletçi yaralandı. 4'ünün durumu ise kritik.

YARALILAR 55 YAŞININ ÜZERİNDE

Organizasyonun sponsoru olan ve yerel bir bisiklet dükkanının sahibi olduğu öğrenilen Mike Godwin, New York Times'a yaptığı açıklamada 'kamyonetin ezdiği bisikletçi grubu 55 yaşının üzerindeki insanlardan oluşuyordu.' bilgisini verdi.

POLİS VURARAK AĞIR YARALADI

Polisin bir bilgisayar dükkanının arkasında sköşeye sıkıştırdığı saldırgan ise polisin açtığı ateş sonucu vurularak ağır yaralandı, fakat durumunun stabil olduğu bildirildi.

Aracın bisikletlilerin arasına dalmasının ardından yaralanan 6 bisikletçi hızla hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 4'ünün durumu kritikken, diğer 2 yaralının kendi imkanlarıyla hastaneye gittiği ve durumlarının iyi olduğu bilgisi polisin aktardığı bilgiler arasında. 

POLİS SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Show Low Polis Departmanı sözcüsü Kristine m Sleighter, basına yaptığı açıklamada 'Şehrimizin sakinleri bu saldırıda çok olmuştur. Bu süreçte kalplerimiz ve dualarımız yaralılarla ve aileleriyle olacak.' ifadelerini kullandı.

 

 

 

Araç bisikletlilerin içine daldı: Polis sürücüyü vurdu! ile ilgili etiketler ABD Saldırı polis Amerika arizona bisikletli kamyonet vurdu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.