Ara tatilden sonra okullar kapanacak mı?

Ara tatilden sonra okullar kapanacak mı? Koronavirüs vaka sayıları giderek artarken okullar bu hafta ara tatile giriyor. Ebeveynler, ara tatilden sonra da okulların kapalı kalıp kalmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Ara tatilden sonra okullar kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı ara tatille ilgili ne açıklama yaptı? İşte detaylar..

ARA TATİLDEN SONRA OKULLAR KAPANACAK MI?

Ülkemizde ve dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle okullar, 31 Ağustos itibariyle uzaktan eğitime başlamıştır.

Aradan geçen zamanın ardından kademeli olarak yüz yüze eğitime dönüş için adımlar atılmış ve 12 Ekim’de ise 2, 3, 4, 8 ve 12. Sınıflar okullarına dönüştü. Soru işaretleriyle geçen bu eğitim - öğretim döneminde ara tatil olup - olmayacağı merak konusu oldu. Yüz binlerce öğrenci ve veli arama motorlarında, "Ara tatil ne zaman? Okullar kapacak mı? Ara tatil ne zamana denk geliyor? Yarıyıl tatili ne zaman? " gibi aramalar yapıyor. İşte, eğitimde merakla beklenen soruların yanıtları.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl olduğu gibi bu yılda okullarda ilk ara tatilin 16 Kasım-20 Kasım arasında yapılacağını açıkladı. Güncel bir değişiklik olmaması halinde milyonlarca talebe, hafta sonları ile birlikte tam 9 günlük ara tatile çıkmanın sevincini yaşayacak.

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğrencilerin heyecanla beklediği sömestr tatili ise 25 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında yapılacak. İkinci bir haftalık ara tatil ise Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020-2021 Eğitim - Öğretim yılı 18 Haziran günü dağıtılacak karneler ile son bulacak.

 

Ara tatilden sonra okullar kapanacak mı? ile ilgili etiketler MEB ara tatil
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.