Ara tatil ne zaman Kasım 2021? Okullar ne zaman tatile girecek? Ara tatil kaç gün?

Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından kasım ayı ara tatili için geri sayım başladı. 2021-2022  öğretim yılına dair eğitim takvimi birkaç hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılmıştı. Ara tatile az bir süre kala, okulların ne zaman tatile gireceği ve tatilin kaç gün süreceği merakla araştırılmaya başlandı. Detaylar haberimizde...

Koronavirüs sürecinde alınan yeni kararlar çerçevesinde okulların yüz yüze eğitim sistemine geçmesine karar verilmişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılı ise 6 Eylül 2021 tarihinde başlamıştı. Yüz yüze eğitim süreci devam ederken, kasım ayında yapılacak ara tatilin ne zaman olacağı ve tatilin kaç gün süreceği merakla araştırılıyor. Peki, Kasım 2021 ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman tatile girecek ve ara tatil kaç gün sürecek? Ayrıntılar haberimizde...

Ara tatil ne zaman Kasım 2021? Okullar ne zaman tatile girecek? Ara tatil kaç gün?

ARA TATİL NE ZAMAN 2021?

Okullarda ilk ara tatilin ne zaman yapılacağı belli oldu. Eylül başında uzun süre sonra yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler, şimdiden ara tatillerin takvimini merak ediyor. MEB tarafından geçtiğimiz senelerde uygulanan ara tatil bu yıl da ilk dönemde 9 gün geçerli olacak. Ardından ise 15 tatil başlayacak. Bu yıl ilk ara tatil kasım ayında gerçekleşecek.

15 KASIM'DA BAŞLAYACAK

Birinci dönem ara tatili 15 Kasım tarihinde başlayacak ve 19 Kasım’da sona erecek. Yarıyıl tatili 24 Ocak tarihinde başlayacak ve 4 Şubat’a kadar devam edecek.

KARNELER 17 HAZİRAN'DA ALINACAK

İkinci dönem ara tatili 11-15 Nisan tarihleri aralığında olacak. Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ? 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Online eğitime geçilmesi ile ilgili hiçbir durum söz konusu değildir ve velilere, mümkün olduğu kadar MEB'den yapılacak açıklamaları dikkate almalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için iki aydan beri ciddi çalışma yaptıklarını anlatan Özer şöyle devam etti:

"850 bin dersliğimiz var. 850 bin derslikten bugün itibarıyla sadece 1496 tane sınıf kapalı. Yani binde 2, yüzde 1'in çok çok altında. Zaman zaman basında, kamuoyunda vakalarla, okullarla ilgili farklı spekülasyonlar oluyor. Gerçekten bizler okullarla, eğitimlerle ilgili çok rahat konuşan bir toplumuz. Yani bir akademisyen okulların açılıp kapanmasıyla ilgili bir görüş serdettiği zaman hangi kitleleri etkilediğini ve bunun gerçekten rasyonel bir politika olup olmadığını düşünmeden çok rahat bir şekilde konuşabiliyor ama aynı refleksi AVM'ler, oteller için göremiyoruz. Okulların kapanmasıyla ilgili hiçbir durum söz konusu değildir ve velilere mümkün olduğu kadar Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak açıklamaları dikkate almalarını özellikle tavsiye ediyorum.

Konuşmalarda ağırlıklı olarak kalabalık sınıflarla ilgili çok atıf yapıldı. Bizim 850 bin dersliğimiz var. Bunun yüzde 56'sındaki öğrenci sayısı 25'in altında. Yani bizim 476 bin 850 sınıfımızda öğrenci 25'in altında. 26-30 arasında yüzde 18, 31-35 arasında yüzde 16. Elbette kim isteyebilir ki bir sınıfta kalabalık öğrenci olsun. Hiç kimse istemez. Bu kadar okul yapılan, dersliklerin bu kadar artırıldığı bir dönemde okul yapmayla ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Biraz önce sayın vekillerimizden biri Esenyurt ile ilgili örnek verdi. Esenyurt'ta arazi yok. Esenyurt'ta daha yeni geçen hafta 68 dönümlük arazi bulduk ve 73 okul yapacağız. Esenyurt'taki tüm okul problemlerini de bu şekilde çözmüş olacağız."

Ara tatil ne zaman Kasım 2021? Okullar ne zaman tatile girecek? Ara tatil kaç gün? ile ilgili etiketler Öğrenci Okul Öğretmen ara tatil kasım ara tatili
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.