Apple’ın yıllardır beklenen iPhone odaklı yeni hamlesi

Apple, iPhone için sunduğu uygulamalar ve hızlı geçişleriyle yıllardır kullanıcıların gözdesi konumunda yer alıyor. Yerleşik olarak sunduğu Safari ve e-posta servisi kullanıcılar tarafından sevilse de bazen sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Örneğin kişi başka bir uygulama kullanılıyorsa bile bu iPhone uygulamalarında açılıyor ve kullanıcı direkt bu uygulamalara maruz kalıyor.

iPhone stabil ve başarılı uygulama deneyimleri sunması açısından kullanıcıların göz bebeği konumunda yer alıyor. Bir yanda yerleşik olarak sunulan Google rakibi web tarayıcısı Safari ve Gmail alternatifi Apple Mail, kullanıcıların telefonlarına yüklü olarak geliyor.

ShiftDelete.Net'in derlediği habere göre; Kullanıcı eğer aktif olarak Google arama motorunu ya da Gmail servisini kullanıyorsa bile söz konusu kendi uygulamalarının otomatik açılmasını sağlayan Apple bu noktada çok eleştiriliyordu.

Apple yöneltilen eleştirileri ciddiye almış olacak ki iPhone odaklı yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Şirket, kullanıcıların web tarayıcısını ve e-posta uygulaması tercihlerini değiştirmesine izin vermeyi düşünüyor. Bu bile Apple için oldukça yerinde bir karar gibi duruyor.

Bahsettiğimiz deneyimi açıklayacak olursak, WhatsApp üzerinden gönderilen bir internet bağlantısı otomatik olarak Safari’de açılıyor ve bu kullanıcı deneyiminin olumsuz olarak değişmesine neden oluyor. Bunun yanında bir kullanıcı bir e-posta adresine dokunursa, başka bir e-posta programına geçme seçeneği olmadan direkt Apple Mail uygulamasına yönlendiriliyor.

Konu hakkındaki düzenlemelerin yanında bir de Spotify için de minik bir düzenleme geliyor. HomePods için Spotify ve benzeri müzik odaklı programlardaki kısıtlamaları da gevşetmeyi düşünen Apple, sıkı politikalarından yavaş yavaş vazgeçiyor.

Geçenlerde İsveçli Spotify ve Apple arasında benzer olaylardan dolayı dava yaşanmıştı. Spotify, HomePod’da çalışma ve Apple’ın sesle etkinleştirilen dijital asistanı Siri’deki varsayılan müzik çaların kendi yerleşik uygulaması olduğunu söylemiş ve diğer müzik uygulamalarına rekabetçi davranmadığını söylemişti.

Apple’de varsayılan uygulamalar ve sonradan yüklenen uygulamaların dağılımlarına bakıldığında ezici bir çoğunlukla yeni uygulamaların pek de barınamadığı görülüyor. Apple’ın en çok eleştiri aldığı bu alanda geri adım atması kullanıcı deneyimini geliştirmek için başka adımlar daha atacağını düşündürüyor.

 

Apple’ın yıllardır beklenen iPhone odaklı yeni hamlesi ile ilgili etiketler Apple iPhone
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.