Apple'ın oyun ve uygulamalarına kur kaynaklı zam geliyor

Kasım ayında iPhone, iPad ve MacBook’lar başta olmak üzere Türkiye’deki tüm ürünlerinin fiyatlarını artıran Apple, Türkiye’deki App Store’da yer alan oyun ve uygulamaların fiyatlarına da zam için düğmeye bastı. Apple’dan yapılan açıklamaya göre dolar kurundaki artışa bağlı olarak önümüzdeki günlerde Türkiye'de App Store'daki uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatları da artacak. Daha önce 10.99 TL olan 1 dolarlık uygulama, 16.99 TL’ye çıkarılacak. 

TL’nin, ABD doları karşısında değer kaybetmesine bağlı olarak Kasım ayının sonunda iPhone, iPad ve MacBook’lar başta olmak üzere Türkiye’deki tüm ürünlerinin fiyatlarında yüzde 30 seviyesinde artışa giden Apple, şimdi de AppStore'daki uygulamalarına zam yapma kararı aldı.

UYGULAMA İÇİ SATIN ALIMLAR DAHİL FİYATLAR ARTACAK

HaberTürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre; ABD’li teknoloji devi, Türkiye’deki App Store üzerinden sunulan oyun, uygulama ve uygulama için satın almalarda fiyat artışına gidiyor.

Apple, “​​Türkiye'deki App Store'da yaklaşan fiyat değişiklikleri” başlığıyla yaptığı duyuruda, “Vergiler veya döviz kurları değiştiğinde, bazen belirli bölgelerde App Store'daki fiyatları güncellememiz gerekiyor. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde Türkiye'de App Store'da uygulama ve uygulama içi satın alma (otomatik yenilenebilir abonelikler hariç) fiyatları artacak” açıklamasını yaptı.

10.99 TL'LİK ETİKET, 16.99 TL'YE ÇIKTI

Apple Developer sayfasından yapılan duyurusu yapılan fiyat değişiklikleri devreye girdiğinde, uygulama geliştiriciler de yeni fiyat katmanlarını görüp, uygulamalarının fiyatlarını değiştirebilecek.

Yeni fiyat katmanlarına dair detayları da paylaşan Apple, uygulamalar için 0.99 dolar olan fiyat etiketini 16.99 TL olarak belirledi. Daha önce 0.99 dolarlık katmandaki uygulamaların Türkiye fiyatı 10.99 TL idi. Diğer bir ifadeyle Apple uygulama mağazasında 11 TL seviyesinde olan dolar kuru, yapılan son zammın ardından 17 TL’ye dayanmış olacak.

Apple'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye'deki App Store'da yer alan uygulamalar için katmanlarına göre belirlenen yeni fiyatlar şöyle olacak:

Apple'ın oyun ve uygulamalarına kur kaynaklı zam geliyor

 

Kaynak: HaberTurk

Apple'ın oyun ve uygulamalarına kur kaynaklı zam geliyor ile ilgili etiketler Apple zam Dolar Türkiye app store uygulama kur
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.