Apple'ın arama motoru yolda

ABD'de Adalet Bakanlığı tarafından Apple ile Google arasındaki arama motoru iş birliğine dava açılırken, Apple tarafında yeni bir gelişme yaşandı. Yıllardır bir arama motoru geliştirdiği söylenen Apple'ın çalışmalarını hızlandırdığı iddia edildi.

iPhone’un internet tarayıcısında varsayılan arama motoru olduğu gerekçesiyle Google hakkında tarihin en büyük tekelleşme davası açılırken, Apple’ın kendi arama motorunu geliştirdiğine dair işaretler ve iddialar arttı.

Financial Times’ın (FT) konuyla ilgili haberinde, iPhone işletim sisteminin son versiyonu olan iOS 14’te Apple’ın kendi arama sonuçlarını göstermeye ve kullanıcılar ana ekrandan sorgularını yazdıklarında web sitelerine doğrudan bağlantı kurmaya başladığına, böylece Google olmadan bazı aramaları yapmaya imkan sağladığına dikkat çekildi.

Apple’ın web gezgini Applebot’un daha aktif hale getirilmesi de şirketin kendi arama motorunu geliştirmek için veri topladığının bir işareti olarak gösterildi.

Apple'ın arama motoru yolda

GOOGLE’DAN TRANSFER

FT’ye konuşan sektör kaynakları, söz konusu adım, Apple’in kendi arama motorunu geliştirme konusunda önemli bir adım olduğunu ve Google’e karşı alternatifin zeminini oluşturabileceğini öne sürdü.

İki buçuk yıl önce Apple, Google’ın arama motoru şefi John Giannandrea’yı transfer etmişti. Bu adım görünüşte Apple’ın yapay zeka yetilerini artırmak içindi ama aynı zamanda şirkete dünyanın en popüler arama motorunun yönetiminde 8 yıllık tecrübeyi de getirdi.

Google’ın eski mühendislik şefi Billi Coughran, “Apple, eğer isterlerse daha genel bir arama motoru geliştirecek tecrübede bir ekibe sahip” dedi.

FT, arama motoru geliştirme çalışmalarının yıllar alabileceğini vurguladı.

Apple'ın arama motoru yolda ile ilgili etiketler Apple Google iPhone arama motoru
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.