Apple'dan uygulama geliştiricilerine rekor ödeme: Bir yılda 60 milyar doları buldu

ABD'li teknoloji devi Apple'ın AppStore'da uygulaması bulunan geliştiricilere ödediği para belli oldu. Gelen son haberlere göre geliştiricilere ödenen para 2021 sonu itibariyle 60 milyar doları buldu.

Apple'dan gelen açıklamada App Store'un hizmete girdiği 2008 yılından bu yana geliştiricilere ödediği para 260 milyar doları buldu. Yapılan açıklamanın satır araları okunduğunda ise sadece 2021 yılında ödenen miktarın 60 milyar dolar olduğu anlaşıldı.

ABD'li teknoloji devinin 2019 yılında yaptığı açıklamada ödenen toplam miktarın 155 milyar dolar olduğu bildirilmişti. 2018 yılında ise bu rakam 120 milyar dolar civarındaydı. Yapılan karşılaştırmada geliştiricilere ödenen toplam miktarın bir yılda 35 milyar dolar artış gösterdiği anlaşıldı.

Ancak yapılan açıklamalar, geliştiricilere ödenen miktarın yüzdeleri değiştiğinden, App Store'un ekonomisinin toplam büyüklüğünü anlamakta yetersiz kalıyor.

Apple geçtiğimiz dönemde antitröst davaları ve düzenleyici komisyonların incelemesi nedeniyle uygulamalardan kendi paylarını azaltan bir düzenlemeye gitti. Apple ile Epic Games arasında bir süredir devam eden dava hâlâ temyiz aşamasında bulunuyor.

Apple'ın Kasım 2020'de duyurulan Küçük İşletme Programı'nın lansmanı ile şirket, uygun uygulamalarda (yılda 1 milyon dolara kadar kazananlar) komisyonunu %30'dan %15'e düşürdü. 2021'de Apple, belirli haber yayıncılarının Apple News Partner Programına katılmayı seçmeleri halinde uygulamaları için komisyonları da düşürdü.

Apple, App Store rakamlarına ek olarak, Apple Arcade, Apple Fitness+, Apple Music, Apple TV+, Apple News+, Apple Podcasts, Apple Books, Apple Pay ve Wallet, Apple Maps ve iCloud+ dahil olmak üzere diğer hizmet işletmelerinde de güncellemeler sundu.

Apple'dan uygulama geliştiricilerine rekor ödeme: Bir yılda 60 milyar doları buldu ile ilgili etiketler Apple Ödeme app store uygulama geliştirici
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.