Apple'dan şok karar! iPhone üretimine fren

Son zamanlarda büyük dalgalanmalar yaşayan ve ciro beklentisini düşüren Apple'dan şimdi de iPhone üretimlerini yüzde 10 oranında azaltma kararı çıktı.

Teknoloji denilince akla ilk gelen isimlerden olmayı başaran Apple, her gün adım adım çaptan düşüyor. Teknoloji devi Apple şirketi son 20 yıldır gelir beklentisini ilk kez düşürdü.

Bu bağlamda Apple kritik bir karar verdi. Şirket, yeni iPhone'lar için olan üretim planını değiştirerek Ocak ve Mart arasında ortalama olarak yüzde 10 oranında azaltmayı planladığını belirtti. Mevzu ile alâkalı Japonya bazlı ekonomi gazetesi Nikkei Asian Review, durumun ciddiyetini yaptıkları haberle kamuoyuna sundu.

Apple, geçtiğimiz ayın sonunda tedarikçilerinden daha az sayıda iPhone üretilmesini istedi. Nitekim iPhone XS, iPhone XS Max ve XR dahilinde eski ve yeni iPhone'lar için amaçlanan üretim hacminin 47 milyon ila 48 milyon aralığından, 40-43 milyona düşürüldüğü gözlemlendi. Şirketin ilerideki adımları nasıl olacak halen kestirilemiyor.

Apple'dan şok karar! iPhone üretimine fren ile ilgili etiketler Apple
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.