Apple'dan koronavirüs seferberliği! Haftada 1 milyon üretecek...

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde ölü sayısı 70 bini aştı. Dev firmalar birer birer virüsle mücadeleye verdikleri destekleri açıklıyor. Bir açıklama da teknoloji devi Apple'dan geldi. Apple, haftada 1 milyon yüz siperi üreteceğini duyurdu.

Teknoloji devi Apple'ın CEO'su Tim Cook, firmanın koronavirüs salgını sebebiyle bugüne kadar dünya genelinde 20 milyonu aşkın koruyucu maske sağladığını açıkladı.

Sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoda dünya genelinde hükümetlerle işbirlikleri kurduklarını söyleyen Cook "Böylece maskelerin en fazla ihtiyaç duyulan yerlere bağışlanmasını sağlıyoruz. Tasarım, mühendislik, paketleme ve operasyonel bölümleri bir araya getirerek, sağlık çalışanları için koruyucu yüz kalkanı tasarlayıp üretmek için çaba gösteriyoruz. İlk teslimatımızı geçen hafta gerçekleştirdik. Doktorların ürünlerle ilgili geri dönüşü çok olumlu oldu" dedi.

Apple'dan koronavirüs seferberliği! Haftada 1 milyon üretecek...

Söz konusu 'ayarlanabilir' kalkanların 100 tanesinin bir kutuya sığdığını söyleyen Cook sözlerine şöyle devam etti: "ABD ve Çin'de üretim yapıp malzeme sağlıyoruz. Bu hafta bitene kadar 1 milyon adet sağlamayı planlıyoruz. Daha sonra da haftalık 1 milyon adet teslim etmeye devam edeceğiz. Bu Apple için bir sevgi ve minnettarlık çalışmasıdır. "

Cook sözlerini uzmanların evde kalma ve sosyal mesafeyi koruma tavsiyelerine uyulması çağrısıyla tamamladı.

 

Apple'dan koronavirüs seferberliği! Haftada 1 milyon üretecek... ile ilgili etiketler Apple Koronavirüs Korona maske siperli maske
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.