Apple'a şantaj yapan Türk hackera hapis cezası!

YouTube'da yayınladığı bir videoyla Apple'a şantaj yapan Türk hacker, hapis cezasına çarptırıldı. Türk bilgisayar korsanı yayınladığı videoda 300 milyondan fazla iCloud hesabını ele geçirmeyi başardığını iddia etmişti.

Türk hacker Kerem Albayrak, YouTube üzerinden paylaştığı bir videoda Apple'ın bulut hizmeti olan iCloud'da 319 mlilyon hesabı ele geçirdiğini ileri sürmüştü.

Bu iddianın ardından da Apple'a şantaj yaparak, para talep etmiş ve paranın verilmesi karşılığında hesapları geri vereceğini söylemişti.

Bu olayın ardından hakkında dava açılan Kerem Albayrak, yargılamanın sonucunda 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 22 yaşındaki Kerem Albayrak, Türk Crime Family (Türk Suç Ailesi) sözcüsü olduğunu iddia etmişti.

Albayrak, 319 milyon hesabın verilerini ele geçirdikten sonra Apple'dan 133 bin pound (yaklaşık 1.025.800 TL) değerinde bitcoin ve 733 pound (5.650 TL) değerinde iTunes kodu talep etmişti.

Apple'a şantaj yapan Türk hackera hapis cezası! ile ilgili etiketler Apple YouTuber Türk hacker türk hacker
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.