Apple Netflix'i satın alacak!

Citi analistleri, teknoloji devi Apple'ın Netflix'i satın alabileceğini iddia etti!

Apple’ın bu yılın henüz başında dizi dünyasının en çok sevilen platformlarından Netflix’i satın alacağı dedikodusu konuşulmaya başladı. Şirkete yakın bazı otoriitelere göre Apple, Netflix’i satın almak için çalışmalarını hızlandırmış.

Kasasında 250 milyar dolara yakın nakit rezervi bulunduğu tahmin edilen Apple, Netflix’i satın almak için girişimlerine başladı. Söz konusu iddianın sahibi Citi analistleri Jim Suva ve Asyia Merchant. Bu ikili ABD Başkanı Trump’ın kurumlar vergisindeki son indirimden yararlanarak kendi video abonelik hizmetini başlatmak yerine Apple’ın muhtemelen 2018’de Netflix’i satın alabileceğini iddia etti.

Apple, 2018 yılının sonuna kadar en az 10 orjinal içerik üretme hedefine ulaşmak için 1 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Ayrıca Apple kuracağı ekibi güçlendirmek için, agresif bir şekilde diğer medya şirketlerinin üst düzey yöneticilerine teklifler sunuyor. Üretilecek orjinal içeriklerden birisi Outlander'ın senaristi Ronald D. Moore'un katkılarıyla çekilecek bir bilim kurgu dizisi olacak.

Yüksek vergilendirme oranlarından daha az zarar görmek için Apple, 250 milyar dolar civarındaki nakit parasını ABD dışındaki denizaşırı ülkelerde tutuyor. Donald Trump tarafından çıkartılan yeni yasa uyarınca bir defaya mahsus %10 oranında geri dönüş vergisi ödeyerek ülkeye sokabilirler. Bu parayla da Citi analistleri, Apple için yapılacak en doğru hareketin Netflix’i almak olduğunu söylüyor.

Apple Netflix'i satın alacak! ile ilgili etiketler Apple Netflix citi analistleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.