Şifrelenmiş Dosyalar iOS 14 üzerinden çalışabilecek! iOS 14 dosya şifreleme nasıl yapılır?

Cupertinolu teknoloji devi Apple, yeni taşınabilir cihaz işletim sistemi iOS 14’ü kısa bir süre önce duyurdu. Apple’ın iOS 14’ü; WWDC (Dünya Tasarımcılar Konferansı) öncesi tanıtarak şaşırtmış oldu. iOS 14 şu an için Beta sürecinde. Eylül ayı itibariyle final sürümü kullanıcıların kullanımına sunulmuş olacak.

iOS 14’ün en dikkat çekici özelliği şifrelenmiş dosyaların Apple ekosistemine ait cihazlarda çalıştırılabilecek olması. Çoğu Apple ürünü kullanıcısı bu özelliğin gelmesini uzun zamandır beklemekteydi.

Şifrelenmiş Dosyalar iOS 14 üzerinden çalışabilecek! iOS 14 dosya şifreleme nasıl yapılır?

Şifrelenmiş Dosyalar iOS 14’te Nasıl Çalışacak?

Şifrelenmiş Dosyalar iOS 14’te şu şekilde çalışacak. iOS 14’te Files app uygulamasına geleceğiz. Buraya istendiğinde şifre gireceğiz. Böylelikle şifrelenmiş dosyaya böylelikle erişmiş olacağız. iOS 14’te; Files app kilit bir görev oynayacak. Apple; Files app’ı iOS 14 için bir araç hâline getirmeyi planlıyor. Apple; Files app’ın yaygın bir şekilde herkes tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için çalışmalarını sessiz bir şekilde sürdürüyor.

Her Türlü Şifrelenmiş Dosya iOS 14’te Çalışabilecek Mi?

Her türlü şifrelenmiş dosya iOS 14’te şimdilik çalışmayacak. Sadece APSF formatını Şifrelenmiş Dosya destekleyecek. Gelen bilgilere göre Apple’ın Eylül ayında iOS 14’ün final sürümünde Şifrelenmiş Dosya formatlarını geniş bir biçimde desteklemesi bekleniyor. Şu an itibariyle Apple’ın Files app’ini daha fazla geliştirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Apple’ın gelecek yıllarda yapacağı güncelleştirmelerle Şifrelenmiş Dosyaların daha stabil ve ekosistemi dışındaki şifrelenmiş dosya biçimleriyle de uyumlu hâle gelmesi bekleniyor.  

Şifrelenmiş Dosyalar iOS 14 üzerinden çalışabilecek! iOS 14 dosya şifreleme nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Apple IOS ios 14 şifrelenmiş dosya dosya dosya biçimi format şifre formatı wwdc dünya tasarımcılar konferansı files app beta ios 14 beta apsf apsf format apsf formatı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.