Apple bambaşka bir tasarımla geliyor: Katlanabilir MacBoock Pro

Teknolojide lider konumunda olan Apple, MacBook cihazlarında katlanabilir modeline çalıştığı hakkında söylentiler vardı. Katlanabilir MacBook modeli ile ilgili yeni bilgiler geldi. İşte detaylar...

Katlanabilir model diyince şüphesiz akla Samsung gelmektedir. Teknoloji devi Apple, şimdiye kadar hiç katlanabilir model cihaz tasarlamamıştı. Bundan tam 2 yıl önce katlanabilir model iPhone yapacağını duyurmuş fakat icraata geçmemişti. Yetenekli mühendisler tarafından katlanabilir iPhone tasarlanmıştı ve yapımı 1 yılını almıştı. Tasarladıkları modele isim bile vermişlerdi.

Bir süredir etrafta dönen söylentiler gerçekleşiyor gibi duruyor. Aktarılan bilgilere göre Apple, katlanabilir ekranlı MacBook Pro için geliştirme sürecine başlamış durumda.

Apple bambaşka bir tasarımla geliyor: Katlanabilir MacBoock Pro

The Elec tarafından verilen bilgilere göre Apple, 20 inçlik katlanabilir bir ekran geliştirme sürecinde ilerlemekte. Güney Koreli bir tedarikçi tarafından üretilen bu ekranın 20,5 inçlik OLED panel olacağı belirtilmekte. Ancak hangi firmanın bubu üretimi gerçekleştireceği belli değil. B Bahsi geçen ülkede LG Display ve Samsung gibi üreticiler bulunuyor ve bu firmalar halihazırda Apple’ın tedarikçileri konumunda.

20,5 inçlik katlanabilir ekranın içe doğru katlandığı ve böylece iPad Pronun ekranından daha küçük olan 15,3 inçlik bir boyuta sahip olabileceği söyleniyor. Öte yandan bu sayede yeni 16 inçlik MacBook Pro’ya kıyasla da daha küçük olacak.

Bu tasarımın piyasaya ne zaman sürüleceği ile ilgili ise raporda 2026 veya 2027 yılı gözüküyor.

Apple bambaşka bir tasarımla geliyor: Katlanabilir MacBoock Pro ile ilgili etiketler Apple
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.