Apollo 11'den 50 yıl sonra yeni fotoğraf!

Apollo 11 astronotu Michael Collins, Ay görevine gittiği üyelerin de yer aldığı bir fotoğrafı 'bir kutunun dibinde bulduğunu' söyleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Apollo 11 Ay görevinin pilotu astronot Michael Collins, daha önce hiç yayınlanmamış bir 'Ay görevi' fotoğrafı paylaştı.

Fotoğrafı Apollo 11 Ay görevinin 50. yılı vesilesiyle paylaşan Collins, "Ekip. Bunu bir kutunun dibinde buldum, NASA tarafından daha önce kullanıldığını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Aralarında Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'in de yer aldığı ekibin Ay'a iniş yaptığı Columbia Modülünün ise Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi'nde sergilendiği öğrenildi.
Modül, 2022'ye kadar müzede sergilenmeye devam edecek.

Müzede ayrıca Armstrong'un uzay elbisesi de dahil olmak üzere ABD'nin Ay görevine ilişkin 'ünlü' eşya ve araçlar da sergilenecek.

Hava Kuvvetleri'nde pilot ve deneme pilotu olarak görev yapan Collins, 1963 yılında NASA'ya katılmıştı. Apollo 11 görevinin yanında, Collins 1966'daki Gemini görevinin de pilotluğunu üstlenmişti.

Buna rağmen Ay yüzeyine hiç inmeyen Collins'in uzay uçuş süresinin 266 saate ulaştığı biliniyor.

Ay üzerinde yalnızca 12 ABD'li yürüdü.

Apollo 11'den 50 yıl sonra yeni fotoğraf! ile ilgili etiketler ABD NASA
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.