APK dosyası nedir? Nasıl indirilir?

APK dosyasının ne olduğu Android kullanıcıları tarafından araştırılıyor. Android kullanıcıları, APK dosyası terimi ile sık sık karşılaşıyor. Kullanıcılar büyük merakla APK dosyasının ne işe yaradığını araştırıyor. Peki APK dosyası nedir? APK dosyası ne işe yarar? Nasıl indirilir? Detaylar haberimizde...

APK dosyası nedir? Andorid cihazlarında yer alan APK dosyası günün merak edilen konuları arasında bulunuyor. Android cihazı kullanıcıları APK dosyası teriminin ne olduğunu araştırmaya başladı. APk dosyası ile iligli detayları sizler için derledik. Peki APK dosyası nedir? APK dosyası ne işe yarar? Nasıl indirilir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

APK dosyası nedir? Nasıl indirilir?

CHIPONLINE'nın içeriğine göre; Android Package Kit sözcüklerinin kısaltılmışı olan APK, Android uygulamalarını dağıtmakta ve yüklemekte kullanılan bir format. APK dosyası, cihazınızda yüklemeye yapmak için gerekli tüm öğeleri barındırır. Windows'taki EXE dosyaları gibi herhangi bir APK dosyasını Android'li cihazınıza kopyalayıp, onu kendiniz yükleyebilirsiniz. Uygulamaları bu şekilde elle yüklemeye "sideloading" deniyor.

Herhangi bir uygulamayı Google Play'den indirip yüklediğinizde, APK dosyası otomatik olarak indirilip yükleniyor. Play Store'dan APK dosyalarını almanız mümkün ancak bunları alternatif uygulama mağazalarından da edinebilirsiniz.

APK'ları elle yüklemenin birkaç avantajı var. Bunların ilki, uygulamalara önceden sahip olabilmek. Örneğin Google Takvim gibi önemli bir Google uygulaması güncellendiğinde cihazınıza ulaşması bir hafta veya daha uzun sürebilir. APK dosyasını bulup yükleyerek bu süreyi atlayabilirsiniz.

Sideloading, Google Play'de olmayan uygulamaları da yüklemenize izin verir. Ancak APK dosyalarını indirirken çok dikkatli olmalısınız. Masaüstünde olduğu gibi APK dosyalarını rastgele kaynaklardan indirmek iyi bir fikir değildir. Özellikle ücretli bir uygulamayı size ücretsiz olarak sunan site, uygulamaya bir zararlı ilave etmiş olabilir.

Özetle APK dosyaları, Android'de uygulamaları dağıtmak ve yüklemek için kullanılıyor. Uzman Android kullanıcıları için büyük bir güç sunsa da, onları nereden indirdiğinize dikkat etmenizde fayda var.

 ANDROİD

Android; Google ve Open Handset Alliance tarafından, mobil cihazlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz olmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarını daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için halihazırda 1 milyondan fazla uygulama bulunmaktadır. Google Play Store ise, Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanı sıra, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google'ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.

Open Handset Alliance, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır.

Android, Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir. Bu sistem ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API C diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu Java-uyumlu kütüphaneleri içine alan uygulama iskeleti üzerinden çalışmaktadır. Android, derlenmiş Java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli Android Runtime (ART) kullanır ve cihazların fonksiyonelliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı-geliştirici çevresine sahiptir. Google aynı zamanda işletim sistemindeki hataları bulan kullanıcıları para ödülü ile ödüllendirmektedi

APK dosyası nedir? Nasıl indirilir? ile ilgili etiketler Apk dosyası nedir ne işe yarar nasıl indirilir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.