AÖL sınavları ne zaman 2019? Sınav tarihleri!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları için geri sayım başladı. Sınava girecek olan öğrenciler sınav tarihlerini merakla araştırmaya başladı. Peki, AÖL sınavları ne zaman 2019? Sınav tarihleri! Detaylar haberimizde...

AÖL dönem sonu sınavları için geri sayım başladı. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri 1. dönem sonu sınavları için kritik tarihleri bekliyor. 2019-2020 dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme sürecini tamamlayan açık lise öğrencileri şimdi sınavlara odaklandı. Peki, AÖL sınavları ne zaman 2019? Sınav tarihleri! Detaylar haberimizde...

AÖL sınavları ne zaman 2019? Sınav tarihleri!

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı takvimine göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi, 1. dönem sonu sınavları 07- 08 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak. 1. dönem sınava giriş yerlerinin internette erişime açılması ise 4 Aralık'ta yapılacak.

Dönem sonunda mezun olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Şayet öğrenci Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi almışsa Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarıda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

 

 

AÖL sınavları ne zaman 2019? Sınav tarihleri! ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı AÖL 2019 sınav tarihleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.