AÖL sınav giriş yerleri açıklandı... AÖL giriş belgesi nasıl çıkartılır?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav yerleri açıklandı mı? AÖL giriş belgesi nasıl alınır?soruları yanıt buldu. Peki 18-19 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek sınav için AÖL giriş belgesi nasıl çıkartılır? İşte AÖL sınav yerleri ve AÖL giriş belgesi ile ilgili tüm detaylar...

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencilerinin bekleyişi son buldu ve AÖL sınav giriş yerleri açıklandı.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen AÖL II. Dönem sınavları bu yıl 18- 19 Mart tarihlerinde üç oturumlu olarak gerçekleşecek. Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav yerleri ve AÖL giriş belgesi ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

AÖL sınav yerleri bugün itibariyle öğrencilere açıldı. Öğrenciler AÖL sınav yerlerini, aolweb.aol.meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulatabilecekler. Sisteme kayıtlı olan öğrenciler, Güvenlik Kodu, Öğrenci Numarası ve Şifre ile Öğrenci Girişi yaptıktan sonra menüden sınava giriş belgesi alabilecek ve sınava giriş yelerini öğrenebilecekler.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL SORGULANACAK?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav yerleri 14 Mart Salı günü yayınlanacak. "http://aolweb.aol.meb.gov.tr/" adresinden adaylara duyurulacak olan AÖL sınav giriş belgeleri internet üzerinden temin edilebilecek.

AÖL SINAV YERLERİ 2017 SORGULAMAK İÇİN TIKLA

2017 AÇIK LİSE SINAV TARİHLERİ

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) – 1. Dönem Sınavı 7-8 Ocak 2017 tarihinde yapılacak.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) – 2. Dönem Sınavı 18-19 Mart 2017 tarihinde yapılacak.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) – 3. Dönem Sınavı 1-2 Temmuz 2017 tarihinde yapılacaktır.

acikk

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ SINAVLARI NERELERDE YAPILIYOR?

2017 yılı Mart ayı itibarı ile 709 il ve ilçe merkezinde sınav yapılmaktadır.

Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Açık Öğretim Lisesi Sınav Giriş Belgesi (internetten sisteme girip alınacak),
Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport)
Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir),
Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

Öğrenciler, sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve diğer öğrencileri rahatsız edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.

Dikkat: Öğrenciler, sınava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

aoll


MEB'TEN YAPILAN AÖL İLE İLGİLİ SON DUYURU

Mazeretleri sebebi ile sınav yerini değiştirmek isteyen öğrencilerin dikkatine!

18-19 Mart 2017 tarihlerinde yapılacak olan 2016-2. dönem sınavlarında mazeretleri nedeniyle sınav yerini değiştirmek isteyen Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin; mazeret belgeleri ile birlikte il/ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde bulunan Sınav Yürütme Komisyonuna 09 Mart 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.

9 Mart 2017 mesai bitiminden sonra yedek salon işlemi yapılmayacaktır.

SINAV GÜNÜ BULUNDURULMASI GEREKENLER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

NOT: Size verilen cevap kâğıdının adınıza düzenlenmiş olmasına dikkat ediniz.

acikll


SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçlarınızı sisteme kullanıcı adınız ve şifreniz ile girip sınav sonuçları kısmından öğrenebilirsiniz. Dönem dersleri kısmından da önceki bütün sınav sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca Alo 147 çağrı merkezini arayarak ta sınav sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adayların; sınav sorularına itirazlarını, sınavdan sonra en geç 3 gün içinde, sınav sonuçlarına ait itirazlarını ise sonuçlar açıklandıktan sonra en geç 5 gün içinde yapmaları gerekmektedir.

İtirazlar için öncelikle, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin,

1 - T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Ankara-Beşevler veya

2 - Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara-Merkez veya

3 - Türkiye Halk Bankası A.Ş. Ankara-Küçükesat

Şubelerinden herhangi birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 (Yirmi) TL itiraz ücreti yatırılacaktır.

Ekte verilen dilekçenin doldurularak, banka dekontu ile birlikte aşağıda yazılı adrese gönderilmesi gerekmektedir.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla yapılan veya süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmamaktadır.

Dilekçe ve dekontun gönderileceği adres:

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME ve SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Konya Yolu Üzeri (Gazi Hastanesi Karşısı)
06500 Teknikokullar / ANKARA

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı... AÖL giriş belgesi nasıl çıkartılır? ile ilgili etiketler aöl sınav yerleri açık öğretim lisesi (aöl) sınav yerleri aöl giriş belgesi aöl giriş belgesi nasıl alınır?
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.