AÖL sınav giriş belgesini hemen sorgula! AÖL sınav giriş yerleri sorgulama

Açık Lise (AÖL) sınav giriş belgesini hemen sorgulayabiliyorsunuz. AÖL sınav giriş yerleri sorgulama online olarak hizmete girdi. Sınava kısa bir süre kala hazırlıklarına devam eden öğrenciler AÖL sınav giriş yerlerini öğrenmeye başladı. Açık Öğretim Lisesi sınav yerlerini bu başlık altında bulunan bağlantıya tıklayarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinden öğrenebilirsiniz. AÖL öğrenci girişi ekranı ve sınav giriş belgesini çıkartabilirsiniz.

AÖL sınav giriş yerleri sorgulama öğrenciler için büyük kolaylık oldu. Binlerce öğrencinin merakla beklediği açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre 2017 AÖL sınav giriş yerleri belli oldu. AÖL sınav yerleri MEB'in resmi internet sitesi üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Açık Lise öğrenci giriş sayfası sistemine kayıtlı olan öğrenciler, AÖL sınav giriş yerlerini online sistem üzerinden rahatlıklı görebiliyor ve sınava girecek olan öğrenciler sınav giriş belgelerinin çıktısını yine bu sayfa üzerinden alabiliyorlar. İşte, AÖL sınav giriş belgesi ve AÖL sınav yeri sorgulama sayfası ve sınav giriş belgesi almak için yapılacaklar!

aAl_sAnav

18-19 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Açık Öğretim Lisesi sınav yerleri merakla beklenmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konu ile ilgili açıklama bekleyen öğrenciler AÖL sınav yerlerini bu başlık altından hemen sorgulayabilirler. AÖL sınav yerleri 2017 bugün içerisinde belli olması bekleniyor. MEB'den yapılan son dakika açıklamasına göre 2017 AÖL sınav yerleri belli oldu.

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIYOR?

AÖL sınav yerlerini öğrenmek edinmek isteyen öğrencilerin güvenlik kodu, öğrenci numarası ve belirledikleri şifre ile “Öğrenci Girişi” yapmaları gerekir. ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’ Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek çıktısını alabilirler. Sınav Giriş Belgenizi sistemde yayınlandıktan hemen sonra alınız, son günlere bırakmayınız.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA

AÖL SINAV ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKENLER

Milli Eğitim Bakanlığı, 18-19 Mart tarihlerinde üç oturumlu olarak gerçekleşecek olan AÖL 2. dönem sonu sınav yerlerinin açıklandığını resmi internet sitesi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurusunda AÖL sınav giriş belgesinin edinilmesiyle ilgili açıklamalar ve sınavla ilgili bilgiler var. MEB’in resmi internet sitesinde yer alan duyuruda şu ifadeler yer alıyor:
“8 - 19 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan 2016-2017 eğitim öğretim yılı II. Dönem sınav giriş yerleri belirlenmiştir.
• Sınavlar 3 oturum şeklinde aşağıda belirtilen gün ve saatlerde yapılacaktır.
I. Oturum 18 Mart 2017 Cumartesi 09.30
II. Oturum 18 Mart 2017 Cumartesi 14.00
III. Oturum 19 Mart 2017 Pazar 09.30
• Yurt Dışı Sınav Merkezlerindeki sınavlar Türkiye saati ile aynı olacak şekilde yapılacaktır. Yurt dışında sınava girecek öğrencilerimizin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.
• Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde belirtilen okul ve salonlarda sınava girmek zorundadır.
• Sınav günü yanınızda Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgenizi (fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesinden herhangi birini) bulundurunuz. Bunun yanında Öğrenci Kimlik Kartınızın da yanınızda bulunmasında yarar vardır.
• Sınav Giriş Belgesinde yedek salonda sınava girecek öğrenciler, öğrenci numaraları ile sınav giriş belgesindeki ders kodlarını ve diğer bilgileri dikkatli bir şekilde cevap kâğıtlarına kodlayacaklardır.
• Sınava gireceğiniz her dersten 20’şer soru sorulacaktır. Her bir sorunun değeri 5 puandır. Bir dersten başarılı olabilmeniz için en az 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplarınız değerlendirmede dikkate alınmayacaktır. Diğer bir ifade ile yanlışların doğruları götürmesi diye bir uygulama yoktur

SINAV GÜNÜ BULUNDURULMASI GEREKENLER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.
NOT: Size verilen cevap kâğıdının adınıza düzenlenmiş olmasına dikkat ediniz.

AÖL sınav giriş belgesini hemen sorgula! AÖL sınav giriş yerleri sorgulama ile ilgili etiketler aöl sınav giriş yerleri sorgulama 2017 aöl sınav giriş yerler aöl sınav yerleri aöl sınav giriş belgesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.