2019 AÖF kayıt yenileme yapılır?

AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır, kayıtlar için son gün ne zaman? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi kaydı olan öğrenciler ders kayıt işleminin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. AÖF kayıtları bugün başladı. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır, kayıtlar için son gün ne zaman? Tüm detaylarıyla haberimizde...

AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri bugün başlıyor. Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini elektronik ortamda yapabilecek. AÖF kaydı olan öğrenciler tarafından kayıt yenileme işleminin nasıl yapılacağı merakla araştırılıyor. Peki AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır, kayıtlar için son gün ne zaman? Tüm detaylarıyla haberimizde...

2019 AÖF kayıt yenileme yapılır?

AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

11 Şubat 2019 itibariyle başlayan kayıt yenileme işlemleri 22 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler elektronik ortamda kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Açıköğretim Fakültesi kayıt yenileme işlemleri elektronik ortamda yapılıyor. Öğrenciler ilk olarak AÖF öğrenci otomasyonu üzerinden ders seçim işlemlerini gerçekleştirecekler. Ardından kayıt ücreti için ödeme yapılacak.

Kayıt yenileme için son gün 22 Şubat.

BAHAR DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN

AÖF Bahar Dönemi ara sınavları 13-14 Nisan'da yapılacak. Final sınavları ise 25-26 Mayıs 2019'da. Üç ders sınavı ise 20 Temmuz'da yapılacak.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ GİRİŞİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982’de Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında da çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır. Bilim, kültür aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan kampüs 3'ü açık ve uzaktan öğretim veren 12 Fakülte 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 3 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu 6 Enstitü (4’ü yüksek lisans ve doktora düzeyi) ve 30 Araştırma Merkezine ev sahipliği yapmaktadır.

Anadolu Üniversitesi pek çok ilke imza atmış bir üniversitedir. Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 2 milyonun üzerindedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, farklı ülkelerde birçok kuruma örnek olmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmaya çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamlarında geleceğin en iyileri olarak hazırlamak üzere çalışmaktadır.

Anadolu Üniversitesinin güvenli ve çağdaş kampüslerinde bir öğrenci için gerekli olan hemen hemen her olanak bulunmaktadır. 315.00’den fazla basılı kaynağın yanı sıra birçok e-kaynağa da ulaşmanın mümkün olduğu merkez kütüphane, tatil günleri dâhil her gün öğrencilere 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca kütüphane bölgesinde gece 12:00-01:00 saatleri arasında sıcak çorba/çay/kahve ücretsiz olarak öğrencilere ikram edilmektedir. 12.330 m2 alana yayılmış olan merkez kütüphanede, öğrenciler kendi çalışma biçimlerine uygun ortamlarda çalışabilmektedir. Öğrenciler, kampüste bulunan sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilmektedir. Aynı zamanda öğrenciler sanatçılarla yapılan söyleşilere ve etkinliklere katılabilme, kampüste bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir. Üniversite tarafından öğrenciler için günde üç öğün (sabah kahvaltısı+öğlen+akşam) yemek servisi de sunulmaktadır.

Teknolojik ve bilimsel gelişmelerin izlenmesi, geleceğin şekillenmesinde etkin olacak bireyler yetiştirilmesi ve yaşam boyu öğrenmeye odaklanılarak tüm halkı eğitim sürecine dâhil etme girişimleriyle övünç duyduğumuz Üniversitemiz dünyaya kucak açmaktadır.

AÇIKÖĞRETİM NEDİR?

Açık Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar ve tv vasıtasıyla sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.

Avantajları:

– Öğrenci Merkezlidir.

– Öğrenciye fırsat eşitliği sunar. Fiziksel engelli öğrencilere eğitim olanağı sağlar. Coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırır.

– Geleneksel eğitimden yararlanamayan kişiler için idealdir.

– Çalışan kişilerin öğrenimlerine devam edebilmesini sağlar.

– Kişinin kendi öğrenme hızında öğrenim görmesine imkan sağlar.

– Bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde erişme imkanı sağlar.

– Yüzyüze eğitimde gereken ulaşım, barınma, konaklama, beslenme gibi ek harcamaları ortadan kaldırır.

– Öğretim elemanlarıyla etkileşimli ve dinamik bir öğrenme süreci yaşatır.

– Zaman ve mekandan bağımsız olması yönüyle öğrencilerin eğitim ortamına internet erişimi olan herhangi bir yerden 7/24 erişim olanağı sağlar.

-Diplomaları örgün öğretimin diplomaları aynı haklara sahiptir.

Açıköğretim Fakültesi’nin Diğer Üniversitelerden Farkı Var mıdır?

AÖF bünyesinde bulunan bütün bölümler, örgün eğitim veren diğer üniversitelerde ki bölümlerden hiçbir farkı yoktur. Bölümler birbirine denk olduğu gibi AÖF öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlandığı tüm sosyal haklardan yaralanabilmektedirler. Aradaki tek fark okula devam zorunluluğunun bulunmamasıdır.

Dezavantajları:

-Derslere girilmeden ezber ile sınavlara hazırlanıldığından ve ders hakkında okuyarak yeterli bilgiye sahip olmanın güçlüğünden ve ders anlatan hocaların olmamasından kaynaklı sıkıntılar olabiliyor.

-Bir diğer yanı ise, işletme sahipleri açık öğretim mezunlarını çok fazla önemsemiyorlar desek yanlış olmaz, bilgi açısından yetersiz buluyorlar. Bu yüzden iş bulma konusunda zorluklar çekebiliriz.

-Ancak yetiştirmek üzere eleman arayan bir işletme için eğer açık öğretim diplomanız var ise şanslı duruma gelebiliyorsunuz.

Açık Öğretim ve Uzaktan Eğitim arasındaki fark: Uzaktan Eğitimde derslerin Canlı Ders olarak yapılmasıdır.

Açık Öğretim yapan üniversitelerimiz ve bölümleri

Anadolu Üniversitesi (Eskişehir) https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim

İstanbul Üniversitesi (İstanbul) http://auzef.istanbul.edu.tr/

Atatürk Üniversitesi (Erzurum) http://www.ataaof.edu.tr/

İstanbul üniversitesi

Ön Lisans (2 yıllıklar)

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Yönetimi,
Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği,
Kültürel Miras ve Turizm,
Sağlık Kurumları İşletmeciliği,
Sosyal Hizmetler,
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
Lisans (4 yıllıklar)

Tarih
Coğrafya
İktisat
İşletme
Sosyoloji
Felsefe
Lisans tamamlama (2+2)

Hemşirelik
Sağlık yönetimi
Sosyal hizmet
Acil yardım ve afet yönetimi
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Lisans

Sosyoloji
Tarih
Felsefe
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Sağlık Yönetimi
Türk Dili ve Edebiyatı
Ön Lisans Programları

Sosyal Hizmetler
Yönetim Bilişim Sistemleri
Aşçılık
Adalet
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Bankacılık ve Sigortacılık
Çocuk Gelişimi
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Ev İdaresi
Dış Ticaret
Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım
Emlak ve Emlak Yönetimi
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
İnsan Kaynakları Yönetimi
İlahiyat
İşletme Yönetimi
Kültürel Miraz ve Turizm
Lojistik
Laborant ve Veteriner Sağlık
Medya ve İletişim
Marka İletişimi
Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
Özel Güvenlik ve Koruma
Radyo ve Tv Programcılığı
Spor Yönetimi
Sosyal Hizmet
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik
Tarım
Yerel Yönetimler
Yaşlı Bakımı
Turizm ve Otel İşlemeciliği
Turizm ve Seyahat Hizmetleri
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi

Lisans

Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Sosyal Hizmet
Sosyoloji
İşletme

Ön Lisans Programları

Çocuk Gelişimi
İlahiyat
Adalet
Bilgi Yönetimi
Lojistik
Reklamcılık
Dış Ticaret
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Sağlık Kurumları İşletmeciliği
İş Sağlığı ve Güvenliği
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Emlak ve Emlak Yönetimi
Özel Güvenlik ve Koruma
Çağrı Merkezi Hizmetleri
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
Açıköğretim Fakültesine Nasıl Kayıt Yaptırılır?

Açıköğretim Fakültelerine kayıtlar 2 aşamalı olarak yapılıyor. İlk olarak internet üzerinden kayıt işlemleri yapıldıktan sonra yazıcıdan internet kaydınızın çıktısını almanız gerekir. İnternet kaydı yapılmayan adaylar kesin kayıt işlemlerini yaptıramazlar.

Hatta kayıt haklarını kaybederler.

Bu nedenle dikkatli olmalısınız ve kayıt tarihlerini kaçırmamalısınız.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

İnternet Başvuru Belgesi
Fotoğraflı İmzalı Form
Öğrenci Bilgi Formu
Öğrenci Belgesi
4 Adet Fotoğraf
Askerlik Durum Belgesi

2019 AÖF kayıt yenileme yapılır? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.