AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak?

DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bölümü kazanan adaylar, merakla kayıtların başlayacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak? Kayıt için gerekli belgeler nelerdir? AÖF DGS kayıtları nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Anadolu Üniversitesi tarafından kayıt duyurusu yayınlandı. Anadolu Üniversitesi’nin internet adresinden yayınlanan duyuruda, 2017 DGS yerleştirme sonuçlarına göre Açıköğretim Fakültesi dahil olmak üzere tüm fakültelere yerleşen adayların kayıt işlemleri hakkında bilgi verildi. Peki, AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak? Kayıt için gerekli belgeler nelerdir? AÖF DGS kayıtları nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

aof_acikogretim_dgs_kayitlari_nasil_yapilir_1474618651_7191

DGS AÇIKÖĞRETİM (AÖF) KAYITLARI NE ZAMAN?

ÖSYM'nin DGS yerleştirme sonuçlarını açıklamasıyla birlikte Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ni kazanan adaylar, merakla kayıt tarihlerini araştırmaya başladı.

Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Dikey Geçiş yaparak Anadolu Üniversitesi'ni kazanan adaylar için kayıt tarihi henüz belirlenmiş durumda değil. Kayıt tarihleri belli olduğunda Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesi üzerinden duyurulacak.

aodm

AÖF DGS KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Dikey Geçiş kayıtlarında gerekli olan belgeler;

İnternet Başvuru Belgesi
Öğrenci Bilgi Formu
Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları
Öğrenim Belgesi
Askerlik Durum Belgesi
Not Durum Belgesi
İnternet Başvuru Belgesi

AÖF DGS kayıtları ilk olarak internetten başvuru yapılarak başlayacak. Adaylar, internet başvurusunu tamamladıktan sonra başvuru belgesini çıkartacak.

2014-2015-AOF-Dikey-Gecis-Bolumleri-Nelerdir

ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU

Ardından ikinci işlemler için AÖF kayıt bürosu devreye girecek. Başvuru belgesini internetten dolduran adaylar, başvuru belgesini siyah tükenmez kalemle imzalayacak ve kayıt esnasında AÖF bürosuna teslim edecek.

Başvuru formu, AÖF büro personeli tarafından onaylanacak ve adaya geri teslim edilecek. Adaylar, kayıtlarını tamamen yapana kadar ve öğrenci kartına sahip olana kadar bu belgeyi öğrenci olduğunu kanıtlamak için kullanacak.

KAYIT BİLGİLERİ SORGULAMA SONUÇLARI

Adayların Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğündeki bilgileri ve Milli Eğitim Bakanlığındaki (MEBBİS) öğrenim durumu bilgileri ile erkek adayların Asker Alma Dairesi Başkanlığından (ASAL) sorgulanan askerlik durumuna ilişkin bilgileri Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları belgesinde gösterilecektir. Bu belgeyi kayıt anında AÖF bürosuna teslim ediniz. Bilgisine ulaşılan kayıt belgeleri kayıt sırasında sizden istenmeyecektir. Bilgisine ulaşılamayan, kayıt için getirilmesi zorunlu belgeler ise formun alt kısmında yer almakta olup bu belgeler kayıt anında AÖF bürosuna teslim edilecektir.

ÖĞRENİM BELGESİ

Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları Belgesinde “Mezun Bilgisi” ne ulaşılan adayların kayıtları, öğrenim belgesi alınmadan yapılacaktır. Mezun bilgisine ulaşılamayan adaylar aşağıdaki açıklamalara göre öğrenim belgesini kayıt anında AÖF bürosuna teslim edeceklerdir.

1657107_ecf52e66d98b0bef56c7ef15cb71feaa

Sağlık Lisans Tamamlama Programına kayıt yaptıracak adaylar aşağıdaki açıklamalara göre öğrenim belgesini kayıt anında AÖF bürosuna teslim edeceklerdir.

Adaylar, öğrenim belgesinin AÖF bürosu veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış fotokopisi ile kayıt yaptırılacaktır. Bir Yükseköğretim Kurumunda kayıtlı olan adaylar kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumu tarafından “Aslının Aynıdır” onaylı öğrenim belgeleriyle kayıt yaptırabilirler. Bunun dışında diğer resmî veya özel kuruluşlarca onaylanmış öğrenim belgelerinin fotokopisi ile kayıt yapılmaz.

Öğrenim belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar öğrenim belgesinin aslını ve A4 boyutunda fotokopisini AÖF bürosuna götürmek zorundadırlar.

Öğrenim belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca “Aslının Aynıdır” onayı yapılmaz. Öğrenim belgesini kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları diploma bilgilerini içeren öğrenim belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptıracaklardır.

Öğrenim belgesindeki kimlik bilgileri ile nüfus cüzdanınızdaki bilgilerin (ad, soyad, baba adı vb.) aynı olması gerekmektedir. Bu bilgilerinizde farklılık varsa bu farklılığa ait yasal belgenizi öğrenim belgenizle birlikte vermek zorundasınız (evlilik nedeniyle soyadı değişenler hariç). Eğer öğrenim belgenizdeki bilgiler hatalı ise mezun olduğunuz okula başvurarak öğrenim belgenizin arkasına açıklama yaptırmanız gerekmektedir.

Diploması henüz düzenlenmemiş olanlar, geçici mezuniyet belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptırabilirler.

ASKERLİK DURUM BELGESİ

1979 (dâhil) ile 1995 (dâhil) yılları arası doğumlu erkek adayların askerlik durumları sorgulanarak “Kaydında Sakınca Yoktur” bilgisine ulaşılan adayların kayıtları belge istenmeden yapılacaktır. “Askerlik Şubesine Başvurunuz” bilgisine ulaşılan adaylar ise askerlik şubesine yönlendirilecekler ve askerlik şubesinden aldıkları belgeye göre kayıtları yapılacaktır. Adayların e-Devlet kapısı üzerinden aldıkları Askerlik Durum Belgesi de kayıt işlemlerinde kabul edilecektir.

Askerlik şubesinden alınan belgedeki ilişiksizlik tarihi AÖF bürosunda kayıt yapılan tarihi kapsamalıdır.

Yabancı askerlik şubelerinden belge alacak adaylar, kaydın son gününü beklemeden başvurularını yaparak askerlikle ilişiksiz belgesini almalıdırlar.

Sağlık nedeniyle askerî hastanelerden alınan ve adayın askerliğe elverişli olmadığını gösteren raporlar, askerlik şubelerince değerlendirilip ilişiksiz belgesi düzenlenmesi gerekmektedir. Sadece rapora dayanarak kayıt yapılamaz.

Silinti, kazıntı ve karalama olan, mührü olmayan ya da okunmayan belgeler kabul edilmeyecektir. Belge üzerindeki düzeltmeler askerlik şubesi tarafından yapılmış ise düzeltilen kısımlar mühürletilip imzalatılacaktır.

Askerlikle İlişiksiz Belgesinin aslını (noter onaylı suret, fotokopi, faks kayıt için kabul edilmez) diğer kayıt belgeleri ile birlikte kayıt süresi içinde teslim etmeyen adayların kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

T.C. uyruklu olup AÖF Lefkoşa Bürosunda kayıt yaptıracak adaylar da yukarıdaki açıklamalara uygun olarak Askerlikle İlişiksiz Belgesini vermek zorundadırlar.

1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 35/C maddesi gereğince; 29 yaşından büyük öğrencilere Öğrenci Durum Belgesi verilememektedir.

NOT DURUM BELGESİ

DGS ve Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında yerleşen adaylar önlisans mezuniyetine ait Not Durum Belgesinin AÖF bürosu veya mezun olduğu okul tarafından onaylanmış fotokopisini kayıtlar anında AÖF Bürosuna mutlaka teslim edeceklerdir. Bunun dışında diğer resmî veya özel kuruluşlarca onaylanmış Not Durum Belgesinin fotokopisi ile kayıt yapılmaz.

Not Durum Belgesini AÖF bürosuna onaylatacak adaylar Not Durum Belgesinin aslını ve A4 boyutunda fotokopisini AÖF bürosuna götürmek zorundadırlar.

Not Durum Belgesinin aslı görülmeden AÖF bürosunca “Aslının Aynıdır” onayı yapılmaz.

AÖF DGS kayıtları ne zaman başlayacak? ile ilgili etiketler Anadolu Üniversitesi dgs açıköğretim fakültesi aöf dgs kayıtları ne zaman nasıl yapılır?
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.