Antonio Conte'ye veda eden İnter, Simone Inzaghi'yi Lazio'dan kopardı

Serie A'da Juventus'un 9 yıllık şampiyonluk ambargosunu kıran İnter, teknik direktör Antonio Conte'yle anlaşamayınca yollar ayrılmıştı. Bu haberden sonra Lazio ile sözleşme yenileme görüşmelerinden çekilen Simone Inzaghi, Milano devinin yeni hocası oldu.

Serie A şampiyonu Inter, Antonio Conte'den boşalan teknik direktörlük görevine Lazio'nun başarılı hocas Simone Inzaghi'yi getirdi. Milano devini 11 yıl aradan sonra 19. "Scudetto"ya  ulaştıran Conte ile mali konularda gelecek planlamaları uyuşmadığı için yolları ayıran Inter, yeni teknik direktörünü resmen açıkladı.

2 yıllık imza atan 45 yaşındaki çalıştırıcı, Nisan 2016'da o dönemki teknik direktör Stefano Pioli'nin görevine son verilmesiyle Lazio genç takımından A takım teknik direktörlüğüne getirilmişti. Kariyerinde Lazio'dan başka takım çalıştırmayan Inzaghi, Roma'da geçirdiği 5.5 yılda 2018-19 sezonunda İtalya Kupası, 2017 ve 2019'da İtalya Süper Kupası'nı kazanmıştı.

Lazio ile kontratı devam ederken ayrılan ve taraftarların tepkisini çeken Simone Inzaghi için başkent ekibinden herhangi bir paylaşım yapılmaması dikkat çekti.

Inter'i bu sezon şampiyonluğa kavuşturan teknik direktör Antonio Conte ile yolların ayrılması, mavi-siyahlı takım taraftarlarının şampiyonluk sevincine gölge düşürmüş ve tepkilere yol açmıştı. Conte'nin ismi Real Madrid'le anılırken, İspanyol devi dün Carlo Ancelotti'yi göreve getirdiğini açıkladı. Everton'dan ayrılan İtalyan teknik adam, 2. kez Real Madrid'in başına geçti.

İtalyan basınında çıkan haberlerde de mali açıdan zor dönemden geçen Inter'in takımdaki yüksek maaş yükünü ve transfer bütçesinde kısıntıya gitmeyi planladığı ve bu konuda özellikle transfer bütçesinin genişlemesini isteyen Conte ile anlaşamadığı yazılmıştı.

Inter'in Conte ile yollarını ayırdığı geçen hafta içinde Simone Inzaghi de Lazio ile sözleşme yenileme görüşmelerinden çekilmiş ve Inzaghi'nin Inter'e gideceği basında yer almaya başlamıştı. 

Antonio Conte'ye veda eden İnter, Simone Inzaghi'yi Lazio'dan kopardı ile ilgili etiketler Lazio Inter Serie A Real Madrid Simone Inzaghi Antonio Conte
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.