Antivirüs devi McAfee'nin sahibi tutuklandı

Hem güvenlik yazılımları sektörünün hem de kripto para piyasasının önemli isimlerinden John McAfee İspanya'da tutuklandı. 25 yıl hapsinin istendiği belirtilen McAfee vergi kaçırmakla suçlanıyor. Adını taşıyan McAfee antivirüs programı ile bilişim dünyasının önemli aktörleri arasında yer alan 75 yaşındaki iş insanının, kripto para, danışmanlık hizmeti, para karşılığı yaptığı konuşmalar ile hayatının anlatıldığı belgeselden elde ettiği gelirleri bildirmediği belirtildi.

19 Ağustos 2010'da Intel tarafından 7.68 milyar dolar karşılığında satın alınan antivürüs şirketi McAfee'nin kurucusu ve isim babası John McAfee, ABD'de açılan vergi kaçakçılığı davası nedeniyle İspanya polisi tarafından tutuklandı.

VERGİ KAÇIRMA SUÇLAMASI YAPILDI

ABD'li savcılar ünlü yazılımcıyı milyonlarca doları evlerinde ve bir yatında saklayarak vergi kaçırmakla itham ediyor.

Son yıllarda izini kaybettirmeye çalıştığı belirtilen ve İspanya tarafından ABD'ye iadesi beklenilen 75 yaşındaki John McAfee'nin kripto para, danışmanlık hizmeti, para karşılığı yaptığı konuşmalar ve hayatını anlatan bir belgeselin telif hakları üzerinden elde ettiği milyonlarca dolarlık geliri bildirmediği ileri sürülüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) iddiasına göre, McAfee'nin başka insanların isimlerini kullanarak vergi kaçırdığı, isimde ve belgede sahtecilik yaparak gayrimenkul, yat ve birçok araç satın aldığı belirtiliyor.

25 YIL HAPİS YATABİLİR

Ayrıca McAfee'nin 2014 ve 2018 yılları arasında da vergi vermediği gelen bilgiler arasında. Eğer McAfee suçlu bulunursa, üzerine atılan 5 suçun her birinden 5'er yıla kadar hapis cezası alabilir. Yani şu an 75 yaşında olan iş insanı 100 yaşına kadar hapiste kalabilir. 

Antivirüs devi McAfee'nin sahibi tutuklandı ile ilgili etiketler vergi ABD İspanya John McAfee anivirüs
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.