Antep Mutfağının En Özel Yemeği Ala Nazik’i Birde Böyle Deneyin! Bu Tarifi Antepliler Bile Bilmiyor

Ülkemizin gastronomi kenti olarak ilk tescil edilen kenti Gaziantep kentidir. Üstelik kente gelenlerin çok iyi bildiği gibi bir yemek müzesi bile vardır. Ülkemizde iki yüz ellinin üzerinde yemeği olan tek şehrimizdir.

Ülkemizin gastronomi kenti olarak ilk tescil edilen kenti Gaziantep kentidir. Üstelik kente gelenlerin çok iyi bildiği gibi bir yemek müzesi bile vardır. Ülkemizde iki yüz ellinin üzerinde yemeği olan tek şehrimizdir.

Antep Mutfağının En Özel Yemeği Ala Nazik’i Birde Böyle Deneyin! Bu Tarifi Antepliler Bile Bilmiyor

Nitekim birbirinden güzel yemeklerinden bir tanesi de ünlü şeflerin ödül de aldığı Ala Nazik isimli yemektir. Zaman içinde harf değişimi yaşandığı bugün artık Ali Nazik olarak biliniyor. Zahmetli ama damak çatlatan bir lezzettir. Üstelik çok da sağlıklıdır.

Ali Nazikte Kullanılan Malzemeler

Öncelikli olarak malzemelerinden bahsetmek gerekir ise en temel malzemesi Antep mutfağının olmazsa olmazı olan patlıcandır.  1kg patlıcan, 1 çay bardağı süzme yoğurt, 900 gram kıyma ya da kuşbaşı et. 4 diş sarımsak, 30 gram tereyağı.

Antep Mutfağının En Özel Yemeği Ala Nazik’i Birde Böyle Deneyin! Bu Tarifi Antepliler Bile Bilmiyor - Resim : 2

1 adet sivri biber. 1 tatlı kaşığı domates salçası. 1 adet kapya biber. 1 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı karabiber. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber. 1 adet domates.

Ali Nazik Yapmanın Püf Noktaları 

Şimdi de tarifini vermek gerekir ise hemen iki noktanın altının çizilmesi gerekir. Bunlardan ilki kullanılacak malzeme taze ve kaliteli olmalıdır. İkincisi ise kıymalı ya da kuşbaşılı yapılabilir. Antep'te ağırlıklı olarak kıymalı orijinal tarifi yapılır.

Antep Mutfağının En Özel Yemeği Ala Nazik’i Birde Böyle Deneyin! Bu Tarifi Antepliler Bile Bilmiyor - Resim : 3

İlk olarak yıkanmış suyu alınmış patlıcanlar fırında közlenir. Bir taş fırında közletme şansınız olursa çok daha lezzetli olacaktır. Patlıcanlar közlenirken diğer tarafta süzme yoğurt ve dövülmüş sarımsaklar karıştırılır ve geniş bir servis tabağının üzerine yerleştirilir.

Bir tavaya tereyağı konulur. İyice eridikten sonra ufak ufak doğranan biberler ilave edilir. Akabinde salça ilave edilir. Salçadan sonra kıyma ya da kuşbaşı et ilave edilir. En son olarak da domates ilave edilir. Baharatlar katılır. Kıymanın rengi değişene dek kısık ateşte pişirilir. 

Antep Mutfağının En Özel Yemeği Ala Nazik’i Birde Böyle Deneyin! Bu Tarifi Antepliler Bile Bilmiyor - Resim : 4

Közlenmiş olan patlıcanların kabuğu soyulur. Ufak ufak doğranır ve süzme yoğurtlu karışımın içine ilave edilir. Üzerine de hazırlanan kıymalı harç ilave edilip, sıcak servis yapılır.

Antep Mutfağının En Özel Yemeği Ala Nazik’i Birde Böyle Deneyin! Bu Tarifi Antepliler Bile Bilmiyor ile ilgili etiketler ali nazik
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.