Antarktika'da tuhaf canlılar keşfedildi

Antarktika'da 'tuhaf' bir bilimsel keşif yaşandı. Bilim insanları buz tabakasının çok altında yaşayan tuhaf organizmalar keşfetti. Canlıların gün ışığında hayatta talıp kalamayacakları bilinmiyor.

Keşif amaçlı bir araştırma sırasında araştırmacılar, Weddell Denizi'nin güneydoğusunda bulunan Filchner-Ronne Buz Sahanlığı'ndaki 900 metrelik buzda sondaj yaptı ve denizin dibini araştırmak için kamera indirdi.

Hayvanlarla çevrili bir kaya parçasını ortaya çıkaran kayıtta ne olduğu belirlenemeyen 22 hayvanla birlikte 16 sünger benzeri canlı tespit edildi.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Görüntüleri analiz eden British Antarctic Survey'den Huw Griffiths, "Orada olmamaları için pek çok neden var" dedi. Araştırmacılar, bu hayvanların -2 derecelik suda taşınan besinlerle hayatta kaldığını düşünüyor.

Canlıların tutunduğu kaya Okyanustan 260 kiometre uzakta. Bu durumda da ortaya şu soru çıkıyor; Bu organizmalar oraya nasıl gitti? Onların yaşam alanı olan bu kayalar ne kadar yaygın? Bunlar buz tabakasının dışında da gördüğümüz türler mi yoksa yeni türler mi? Buz tabakası çökerse onlara ne olur?

Araştırmacılar şimdi bu tuhaf yaratıkların keşfedildiği alanı daha detaylı incelemeyi hedefliyor.

Antarktika'da tuhaf canlılar keşfedildi ile ilgili etiketler Antarktika Keşif canlı tur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.