Antalyaspor'un Fenerbahçe maçında penaltısı verilmedi mi? Szalai'nin pozisyonu penaltı mıydı?

Süper Lig, hakem tartışmalarıyla birlikte başladı... Dün oynanan Fenerbahçe-Antalyaspor 2. hafa maçında yaşanan bir penaltı tartışması, neredeyse maçın önüne geçti. Peki, Akdeniz ekibinin "Fenerbahçe'ye olsa verirlerdi" diye isyan ettiği ele temas pozisyonu gerçekten es mi geçildi? Szalai'nin pozisyonu penaltı mıydı?

Süper Lig'in 2. haftasında dün akşam Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Antalyaspor maçının son dakikalarında yaşanan penaltı tartışması gündemi meşgul ediyor. Akdeniz ekibi, gole giden topun Fenerbahçe stoper Attila Szalai'nin eline çarptığını, bunun bir elle oynama olduğunu ve penaltı olması gerektiğini savunuyor.

Dünkü maçta yaşanan bu tartışmalı pozisyon VAR'da incelenmiş ve hakem Halil Umut Meler oyunu devam ettirmişti. Penaltı verilse F.Bahçe'nin attığı 2. gol iptal edilecek ve maç büyük ihtimalle 1-1 bitecekti. Peki, Antalyaspor'un penaltısı verilmedi? Fenerbahçe kollanıyor mu? VAR odasında eyyam mı yapılıyor? İşte cevabı...

KURAL DEĞİŞTİ, VAR YENİ KURALI UYGULADI

Dün gece HaberGlobal'de yayınlanan Kontra programında bu sorular cevabını buldu. Futbol kamuoyunu ikiye bölen tartışmanın sebebi, değişen penaltı kurallarının yeterince bilinmemesi gibi duruyor.

Antalyasporlu futbolcu topa vurdu, top Attila Szalai'nin eline çarptı. Peki, bu temas penaltıyı gerektirir mi? Merkez Hakem Kurulu'nun son seminerinde bunun gibi pozisyonların özellikle vurgulandığını aktaran Atakan Kurt, şunları söyledi:

"Bunu nasıl çalmaz hakem? Bu yüzde 100 penaltı dedim. Programa gelmeden önce iki hakeme sordum; 'el doğal konumda, genişleme ve uzama yok, mesafe çok yakın, kaçırma şansı yok elini, net bir şekilde penaltı değil' dediler."

ATTİLA SZALAİ’NİN POZİSYONU İÇİN KİM NE DEDİ?

Ahmet Çakar: “Penaltı değil”
Bülent Yıldırım: “Penaltı değil”
Deniz Çoban: “Penaltı değil”
Erman Toroğlu: “Penaltı ama pozisyon ofsayt”
Deniz Ateş Bitnel: “Pozisyon ofsayt”
Bünyamin Gezer: “Penaltı değil”

Antalyaspor Basın Sözcüsü Adnan Başkan ise "Sormak istediğimiz; formalar farklı olsa bu kararların verilip verilmeyeceğinin vicdani sorumluluğunu hakemlerimiz yaşıyor mu, yaşamıyor mu? Aynı pozisyonlar rakibimizin lehine olsaydı verilip verilmeyeceğini sorguluyoruz" ifadelerini kullandı.

TWİTTER'DA KARŞILIKLI LAF SOKMALAR

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe yönetimi yaşanan pozisyonla ilgili yayıncı kuruluş beIN Sports'a yönelik bir açıklama paylaştı:

"Maçın 91. dakikasında yaşanan, “penaltı mı, değil mi?” yorumları ile spor kamuoyunun gündemine giren, pozisyonu tarafsız şekilde izleyen ağırlıklı tüm yorumcular tarafından “penaltı değil” olarak tanımlanan ilgili pozisyona dair Kulübümüzün odağında olan asıl konu, maç sırasında ve sonrasındaki özetlerde yer bulmayan ilgili pozisyonun başlangıç noktasıdır.

91. dakikada meydana gelen pozisyonda, oyuncumuz Mesut Özil ile Antalyaspor futbolcusu Ufuk Akyol’un birlikte çıktıkları kafa topunda, rakip oyuncunun takım arkadaşı Wright’a pası aktardığı esnada oyuncunun ofsayt pozisyonunda olduğu net şekilde gözlenmektedir.

Yayıncı kuruluş tarafından maç sırasında net şekilde ekrana getirilmeyen, farklı kamera açılarından hiçbir tekrarı yayınlanmayan, maç özetlerinde de ne yazık ki yer bulmayan bu an, spor kamuoyunun kendi keşfiyle gündeme gelmiş; maç sonu gündeminin parçası olan penaltı / penaltı değil tartışmalarının aslında tamamen geçersiz olduğu da bu şekilde ortaya çıkmıştır.

Bu noktada, sezonun henüz en başında, bu konuda duyduğumuz endişe ve rahatsızlığı vurguluyor; ofsayt / ofsayt değil, penaltı / penaltı değil vb. gündemlere sebep olan pozisyonların; açık, net şekilde kamuoyuna servis edilmesi gerektiğinin yayıncı kuruluşun asıl sorumluluğu olduğunu hatırlatıyoruz.

Ricamız yayıncı kuruluşun soru işaretlerine yer vermeden, bu ve benzeri kritik anların dikkatten kaçmasına sebep olmadan görevini yerine getirmesidir."

Antalyaspor'un Fenerbahçe maçında penaltısı verilmedi mi? Szalai'nin pozisyonu penaltı mıydı? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Antalyaspor Halil Umut Meler Attila Szalai
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.