Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Kartal'ın

Ziraat Türkiye Kupası finalinde İzmir'de Antalyaspor'la karşı karşıya gelen şampiyon Beşiktaş, 2-0 galip gelerek 9 sezon aradan sonra Kupa'yı müzesine götürdü. Sergen Yalçın'ın şampiyon Beşiktaş'ı sezonu çifte zaferle tamamladı.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde İzmir'de Antalyaspor'la karşı karşıya gelen şampiyon Beşiktaş, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Henüz 3. dakikada Josef de Souza'nın golüyle 2-0 öne geçen Siyah-Beyazlılar, 30'da Valentin Rosier'le farkı 2'ye çıkardı. 2. yarıda skoru koruyan Kartal, 2010-11'den sonra Kupa zaferi yaşadı.

59. Kupa'yı müzesine götüren Siyah-Beyazlılar, tarihinde 10. kez Türkiye Kupası kazandı.

Ligde 17 asistle kariyer sezonunu geçiren Rachid Ghezzal, Rosier'in golünde de pası veren isimdi. Beşiktaş'ta Atiba'nın 39'daki şutu direkten döndü.

Beşiktaş'taki futbolculuk döneminde 2006 yılında siyah-beyazlı takımla yine İzmir'de Türkiye Kupası'nı kazanan Sergen Yalçın, maçın ardından şunları söyledi:

"Burada çok güzel bir olay yaşandı. Biz, Antalyaspor'u alkışladık. Onlar da bizi alkışladık. Futbol böyle olmalı. her şey kupa kazanmak değil. Bunun bir oyun olduğunu, birbirimize saygı duymamız gerektiğini bilmeliyiz. Antalyaspor'u ve Ersun Yanal'ı tebrik ederim. Çok sıkıntılı sürecin içinden geçerek iki kupa kazandık. Allah'tan başka ne istesen deseler, başka bir şey istemem. Bu sezon hiç unutulmayacak. Tarihi bir sezon oldu, unutulmayacak. En büyük başarı oyuncularındır. Allah hepsinden razı olsun."

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Kartal'ın

 

Ziraat Türkiye Kupası'nda zafer Kartal'ın ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Antalyaspor Ersun Yanal Ziraat Türkiye Kupası rachid ghezzal Valentin Rosier
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.